İstanbul'da Model Economic Forumu - Son Dakika
Ekonomi

İstanbul'da Model Economic Forumu

İstanbul\'da Model Economic Forumu

Dünyanın dört bir yanından İstanbul'a gelen üniversite öğrencileri, vizyonuyla Model Economic Forum'da buluşuyor.

28.02.2013 16:22  Güncelleme: 16:29

Dünyanın dört bir yanından İstanbul'a gelen üniversite öğrencileri, "Sürdürülebilir bir gelecek modellemek" vizyonuyla Model Economic Forum'da (MEF 13) buluşuyor.

Yapılan açıklamaya göre, tamamen öğrenci organizasyonu olan MEF 13, 2-3 Mart tarihlerinde İstanbul Grand Cevahir Kongre Merkezi'nde başlayacak.

Uluslararası İlişkiler ve Ekonomi Derneği'nin, İstanbul Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler & Ekonomi Kulübü (IRECO) ortaklığıyla düzenlediği Model Economic Forum, dünyanın en iyi üniversitelerinde eğitim gören lisans, master ve doktora öğrencilerini buluşturacak.

Tamamen üniversite öğrencilerinin organize ettiği, küresel ölçekte bir ilk olan MEF 13 ile gençler, sosyo-ekonomik meselelerde, tekrarın ötesinde, yeni sözler söyleyecek.

Üniversite gençliği, Model Economic Forum'da küresel ekonominin satır başlarından biri olan "Genç Girişimciliğin Teşviki" ana teması altında fikirlerini özgürce ve daha güçlü bir şekilde dile getirecek. Forum 8 oturum ve 9 çalıştaydan oluşacak.

-Çalıştay direktörlüklerini işadamları ve akademisyenler üstlenecek-

Açıklamaya göre, MEF 13'e, aralarında ABD Dışişleri Bakanlığı Danışmanı Dr. Joshua Walker, geçmişte Tansu Çiller ve Bülent Ecevit'in ekonomi danışmanlığını yapan strateji uzmanı ve ekonomist Prof. Dr. Vladimir Kvint, MIT Üniversitesi Girişimcilik Merkezi Başkanı Prof. Dr. Valentin Livada, Deulcom İnternational Yönetim Kurulu Başkanı Baybars Altuntaş, CNN Türk spikeri Şirin Payzın ve Prof.Dr. Marek Kulczycki gibi alanında önemli ve deneyimli isimler moderatörlük yapacak.

Çalıştayların direktörlüklerini ise İsmail Kavuncu, İlkem Şahin, İbrahim Yamakoğlu, Nazire Peker, Efe Güler, Hüseyin Üvet ve Ercüment Korkut gibi iş adamları, akademisyen ve siyasetçiler üstlenecek.

Etkinlik kapsamında yapılacak oturumlarda üniversite öğrencileri, Valentin Livada'nın moderatörlüğünde Genç Girişimciliğin Teşviki'ni, Şirin Payzın moderatörlüğünde Girişimcilik ve Geleceğin Kadın Girişimciliği'ni, Baybars Altuntaş moderatörlüğünde Sosyal Girişimcilik Mantığı Kazanma konuları gibi birçok konuyu tartışacak.

Muhabir: Musab Turan

Yayıncı: Zekeriya Gülün - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi İstanbul'da Model Economic Forumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement