İzmirli 7.2'lik Deprem Söylentisini Ciddiye Almadı - Son Dakika
Ekonomi

İzmirli 7.2'lik Deprem Söylentisini Ciddiye Almadı

İzmirli 7.2\'lik Deprem Söylentisini Ciddiye Almadı

ABD Jeoloji Kurumu'nun İzmir'de kuvvetle muhtemel 7Barış Şimşek- ABD Jeoloji Kurumu'nun İzmir'de kuvvetle muhtemel 7.2'lik deprem yaşanması ihtimali bulunduğunu açıklaması dahi İzmirliyi harekete geçirmeye yetmedi.

14.01.2012 09:19

ABD Jeoloji Kurumu'nun İzmir'de kuvvetle muhtemel 7Barış Şimşek- ABD Jeoloji Kurumu'nun İzmir'de kuvvetle muhtemel 7.2'lik deprem yaşanması ihtimali bulunduğunu açıklaması dahi İzmirliyi harekete geçirmeye yetmedi. İzmir'de konutların yüzde 75'inin zorunlu deprem sigortası kapsamı dışında olduğu belirlendi. Tüm Sigortacılık Sektörü Araştırma Geliştirme ve Eğitim Derneği (TÜSİAR) Genel Başkanı Neşe Demirağ, İzmir'de bulunan 1 milyon 40 bin 740 adet konutun sadece 264 bin 12'sinin zorunlu deprem sigortası kapsamında olduğunu açıkladı.

TÜSİAR Başkanı Demirağ, ANKA'ya yaptığı açıklamada, bazı uluslararası kuruluşlar tarafından İzmir'de 7.2'lik deprem yaşanma olasılığının bulunduğunun tespit edildiğini ifade ederek, "İzmirliler sürekli deprem olacak haberlerine karşı nasıl bir çalışma yapıyorlar bilmiyoruz ama mekan bakımından korunma konusunda belediyelerimize çok iş düşmektedir. Evlerinin içindeki eşyaların sabitlenmesi ve depreme karşı deprem valizinin hazırlanmasının dışında da vatandaşların yapacağı birçok şey var" dedi.

-İzmir'DEKİ KONUTLARIN 4'TE 1'İ SİGORTALI-

Türkiye'de en son 2010 tarihi ile güncellenmiş konut sayısının 16 milyon 375 bin 840 adet olduğunu söyleyen Demirağ, buna rağmen zorunlu deprem sigortası yaptıranların sayısının ise sadece 3 milyon 739 bin 757'de kalmasının üzüntü verici olduğunu söyledi.

İzmir'de ise 1 milyon 40 bin 740 adet konutun sadece 264 bin 12 adedinin DASK yani zorunlu deprem sigortası kapsamında olduğunu açıklayan Demirağ, "Diğer bakış açısıyla İzmir'de mevcut konutların yüzde 75' i sigorta kapsamı dışındadır" dedi.

"Deprem bir doğal afet değil. Afetin doğalı olur mu hiç. Deprem bir doğa afetidir ve ne zaman ve nasıl bir pozisyonda geleceği ne yazık ki bilinmemektedir. Yaşanılan doğa afetlerinin acısını sigorta dindirir" diyen Demirağ, Türk Sigortacılık sektörünün Van'da zorunlu deprem sigortası olan sigortalılara "Hızır" gibi yetişerek sınıfını geçtiğini ileri sürdü. Demirağ şunları kaydetti:

"Ancak sorun şu ki, zorunlu deprem sigortası yaptıran sigortalı sayısı çok düşüktü. Neden bu oranlar çok düşük? Bu soruya tüm ülkede nefes alanlar topyekün düşünmelidirler. Sorun ekonomik nedenlerden mi yoksa sigortacılık sektörüne geçmişten bu güne olması gereken değerin verilmemesi mi? Biz bu sorunun cevabını biliyoruz. Bu sorunun cevabı sigortacılık sektörüne artık hak ettiği değerin verilmesinden geçecektir. Sigortacılık ticari kazançtan öte hepimizin duyması gereken bir sosyal sorumluluktur. Bu perspektiften baktığımızda sektörde kişiselliklerden uzak geleceğe yapılan yatırımlar toplumun tümüne fayda sağlayacaktır." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi İzmirli 7.2'lik Deprem Söylentisini Ciddiye Almadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement