Kayseri'nin Vergi Rekortmeni Mustafa Eraslan - Son Dakika
Ekonomi

Kayseri'nin Vergi Rekortmeni Mustafa Eraslan

Kayseri\'nin Vergi Rekortmeni Mustafa Eraslan

-kayseri'de işadamı Mustafa Eraslan vergi rekortmeni oldu.

15.04.2011 11:50

-kayseri'de işadamı Mustafa Eraslan vergi rekortmeni oldu. Kentte ikinci sırada KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, üçüncü sırada ise Bekir Boydak yer aldı.

Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök, 2010 yılı vergilendirme dönemi yıllık gelir vergisi sonuçlarını basın toplantısıyla açıkladı. Özkök, "2011 Mart ayında 28 bin 721 mükellef tarafından yıllık gelir vergisi beyannemesi verildi. Aynı dönemde 9 bin 349 mükellef tarafından ise kira (gayrimenkul) gelirine ilişkin yıllık gelir vergisi beyannamesi verildi. Gelir vergisi beyannamesi ile 306 milyon 477 bin lira matrah beyan edilmiş ve bu tutar üzerinden 76 milyon 653 bin lira gelir vergisi tahakkuk ettirilmiştir. Aynı dönemde verilen gayrimenkul sermaya iradına ilişkin yıllık gelir vergisi beyannamelerinde ise 42 milyon 433 bin lira matrah beyan edilmiş ve 9 milyon 214 bin lira gelir vergisi tahakkuk ettirilmiştir" diye konuştu.

Kayseri'de yıllık gelir vergisi beyannamesi ile beyan edilen matrah toplamının bir önceki döneme göre yüzde 1 oranında arttığını, gayrimenkul sermaye iradı beyanlarındaki artışın matrahta yüzde 22, vergide ise yüzde 24 olarak gerçekleştiğini anlatan Niyazi Özkök, 'Torba Yasa' olarak bilinen borç yapılandırmasıyla ilgili sürenin 2 Mayıs'ta sona ereceğini de anımsatarak vatandaşlardan bu fırsatı kaçırmamalarını istedi.

Özkök, Eras Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve MHP MYK Üyesi Mustafa Eraslan'ın 1 milyon 820 bin 292 lira Kayseri'de birinci, Türkiye'de de 91'inci olduğunu açıkladı. Niyazi Özkök, KAYSO Başkanı Mustafa Boydak'ın 1 milyon 194 bin 155 lira ile kentte ikinci, Bekir Boydak'ın ise 1 milyon 57 bin 822 lira ile üçüncü sırada yer aldığını söyledi.

Vergi rekortmeni sıralamasında ilk 10 şu isimlerden oluştu:

"Mustafa Eraslan (İşadamı), Mustafa Boydak (İşadamı), Bekir Boydak (İşadamı), Memduh Boydak(İşadamı), Nazmi İmamoğlu (İşadamı), Yusuf Boydak (İşadamı), Mustafa Olcayto Özhan (Avukat), Şükrü Boydak(İşadamı), Atilla Ersoylu (Avukat), Hacı Boydak(İşadamı) - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Kayseri'nin Vergi Rekortmeni Mustafa Eraslan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement