Kurban Fiyatları Düşecek - Son Dakika
Ekonomi

Kurban Fiyatları Düşecek

Kurban Fiyatları Düşecek

Bursa Kasaplar Odası Başkanı Muhsin Yıldız, kurbanlık fiyatlarının geçen seneye göre yüzde 10 düşeceğini söyledi.

09.09.2012 10:16

Bursa Kasaplar Odası Başkanı Muhsin Yıldız, kurbanlık fiyatlarının geçen seneye göre yüzde 10 düşeceğini söyledi.

Bursa'nın en büyük kurban pazarında 7 bin büyükbaş ve 25 bin küçükbaş hayvan bulunurken, kurban satıcıları ve alıcıları el sıkışarak fiyatlarda anlaşmaya çalışıyor. Satıcı zarar etmemek için, müşteri daha düşük fiyatla kurban almak için orta yolu bulmaya çalışıyor. Bursa Kasaplar Odası Başkanı Muhsin Yıldız, kurban fiyatlarının bu sene hesaplı olduğunu söyledi. Kurbanlık et fiyatının kasap etinden düşük olacağını ifade eden Yıldız, "Kurbanlık bu yıl hesaplı. Kilosu 20 liraya hayvan satılıyor. Geçen seneye göre büyükbaş hayvan fiyatlarında yüzde 10 düşüş var. Geçen sene hayvan azdı. Bu sene hayvan fazla. Vatandaşlar fazla sıkıntı çekmeyecek. Koçların fiyatları 500-900, büyükbaş hayvanların fiyatları 3-6 bin lira arasında değişiyor" dedi.

Kurbanlıklara bu sene talebin daha fazla olacağının altını çizen Yıldız, şöyle konuştu: "Geçen seneden biraz daha hesaplı olacağını tahmin ediyoruz. Bu sene hayvan sayısı gayet iyi. Üreticilerin de görüşü bu yönde. Talebin de çok olması, fiyatların düşeceği yönünde. Kurban satışları bu sene iyi olacak kanaatindeyim. Bu sene kurbanlıklar daha kolay alınacak."

KURBAN ETİ KASAP ETİNDEN DÜŞÜK OLACAK

Hayvan yetiştiriciliğinde fiyatların yüksek olması sebebiyle üreticilerin hayvanlarını satma yoluna gittiğine dikkat çeken Yıldız, şunları söyledi: "Hayvan satışlarının ucuz olmasının sebebi, girdilerin çok pahalı olması, artık vatandaş besicilik yapmak istemiyor. Vatandaş hayvanını beslemek istemiyor. Kurbanda elimden çıkarayım diyor. Kaç tane hayvanı varsa pazara getirmek istiyor. Pazarın yoğunlaşması da ondan dolayı. İnsanlar besiden para kazansalardı, bu sene böyle bir yoğunluk olmazdı. Et fiyatları kasaplarda şu an 20-26 TL arasında değişiyor. Kurban fiyatlarının et fiyatlarının altında olacağına inanıyorum. Bu da tüketiciye yarayacak. Kasaptan alacağı bir kilo et fiyatına kurban alabilir." - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Kurban Fiyatları Düşecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement