Mayıs'ta 54.000 Kişiye Yeni İş Fırsatı Doğdu - Son Dakika
Ekonomi

Mayıs'ta 54.000 Kişiye Yeni İş Fırsatı Doğdu

Mayıs\'ta 54.000 Kişiye Yeni İş Fırsatı Doğdu

Kariyer.net'te yayınlanan toplam iş ilanlarının sayısı, bir önceki yılın aynı ayına göre %8 artışla 57.102 olarak gerçekleşti.

16.06.2014 09:24  Güncelleme: 09:36

Geçtiğimiz yılın ayı ayına göre Sağlık %24, Otomotiv %20, Üretim %17 ve Ticaret %16 artışla tüm zamanların en yüksek başvuru yapılan iş ilanı seviyelerine ulaştı.

Kariyer.net Mayıs ayı verileri yılın ilk çeyreğindeki istikrarlı tablonun ikinci çeyrekte de sürdüğünü gösteriyor. Kariyer.net istihdam endeksi verilerine göre Mayıs ayında Kariyer.net'te toplam 57.102 iş ilanı yayınlandı. İstihdam endeksi verilerini değerlendiren Kariyer.net Genel Müdürü Yusuf Azoz, "İstihdam endeksi Mayıs ayı verilerine göre toplam iş ilanı sayıları bir önceki yılın aynı dönemine göre %8 artışa işaret ediyor. Mayıs ayındaki yeni iş ilanları, yaklaşık 54 bin kişi için yeni iş fırsatı anlamına geliyor" dedi.

Tekstil istihdamın şampiyonu

Mayıs ayı içinde Tekstil, başvuru yapılan 7099 ilan sayısı ile son 2 aydır lider. Mayıs ayı içinde en çok istihdam sağlayan lokomotif sektörler ve başvuru yapılan ilan sayıları ise şöyle sıralandı: Tekstil 7099, Yapı 6558, Sağlık 5023, Üretim 4776, Bilişim 4699, Hizmet 4380, Turizm 4250, Ticaret 3586, Otomotiv 3233. Başvuru yapılan ilan sayılarına göre; Yapı, Otomotiv, Tekstil, Turizm, Gıda, Üretim, Ticaret ve Elektrik & Elektronik sektörleri kendi rekorlarını kırdı.

Otomotiv ve Sağlık yükselişte

Geçtiğimiz yılın aynı ayına göre Sağlık %24, Otomotiv %20, Üretim %17 ve Ticaret %16 artışla tüm zamanların en yüksek iş ilanı seviyelerine ulaştı. Yusuf Azoz, geçen yılın aynı ayına oranla %20 artış gösteren Otomotiv sektörüyle ilgili şu yorumu yaptı: "Yarattığı katma değer, doğrudan ve dolaylı olarak istihdama katkısı açısından Otomotiv sektörü Türkiye ekonomisi için büyük önem taşıyor. Yedek parça ve yan sanayi, oto yetkili satıcıları, tamir bakım ve servis hizmetleri, oto aksesuarları gibi birçok alt sanayilerle beslenen Otomotiv sektörü, son yıllarda istidam hacmini arttırarak en hızlı artış gösteren sektörler arasına girdi." Diğer yandan Sağlık sektöründeki artışın özellikle belirli pozisyonlarda gözlemlendiğini belirten Yusuf Azoz, "Sektördeki taleple birlikte; Tıbbi Tanıtım Sorumlusu, Hemşire, Hasta Danışmanı, Eczacı, Diyetisyen, Estetisyen, Diş Hekimi, Çocuk Sağlığı Uzmanı ve Medikal Muhasebe Uzmanı gibi pozisyonlara ihtiyaç artıyor" yorumunu yaptı.

Gümüşhane, Çankırı ve Kırıkkale'de istihdam hareketleniyor

En çok ilan yayınlanan şehirler arasında İstanbul yine ilk sırada gelirken, bir önceki yılın aynı ayına göre İstanbul'un Anadolu yakasında yayınlanan ilanlardaki %14'lük artış dikkat çekti. En çok ilan yayınlanan ilk 10 il arasında, en çok artış gösterenler %27 ile Kocaeli, %23 ile Antalya ve %43 ile Adana oldu. Diğer iller içinde Üretim sektöründe Gümüşhane, Kimya sektöründe Çankırı, Tekstil ve Ticaret sektörlerinde ise Kırıkkale bir önceki yılın aynı ayına göre artan ilan sayılarıyla istihdamın hareketlendiği iller arasına girdi.

Çağrı merkezi elemanı arayışı arttı

Kariyer.net'te en fazla aranan pozisyonlar olan satış temsilcisi ve mühendis, Mayıs ayında da listenin başında yer aldı. Mayıs ayında Satış temsilcisi için 8117, Mühendis için 5766, Muhasebe Elemanı için 2504, Teknisyen için 1060, Satış Müdürü için 1026, Mağaza Müdürü için 926, İnsan Kaynakları Uzmanı için 752 iş ilanı yayınlandı. En çok ilan yayınlanan ilk 10 pozisyon içinde Mayıs ayında listeye giren Çağrı Merkezi Elemanı pozisyonu için toplam 738 ilan yayınlandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi Mayıs'ta 54.000 Kişiye Yeni İş Fırsatı Doğdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement