Mehmet Nabioğlu’ndan Açıklama - Son Dakika
Ekonomi

Mehmet Nabioğlu’ndan Açıklama

Mehmet Nabioğlu’ndan Açıklama

Atatürk'ün İzinde Olmak Orta Çağ Karanlığı Saçan Çağdaş Eğitimi Yok Sayan Anlayışa Dik Bir Duruş Sergilemek Demektir

01.11.2010 19:37  Güncelleme: 19:40

Cumhuriyetin 87 . yılı kutlamaları kapsamında Gaziantep Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Şato Restaurant' da üyeleriyle beraber Cumhuriyet balosu ile cumhuriyeti kutladılar.Gecede Muhasebeci ve mali Müşavirlerden oluşan Vals dans gösterisi ve Türk Sanat Müziği korusu da renkli anlar yaşattı.

Cumhuriyet Balosuna Gaziantep Milletvekilleri Akif Ekici ,Yaşar Ağyüz,Halil Mazıcıoğlu, Mehmet Erdoğan'ın yanı sıra, Vergi dairesi Başkanı Erol Çember,SGK İl müdürü Ahmet Yetim katıldı.

Gaziantep Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Mehmet

Nabioğlu yaptığı konuşmada,

87 yıl önce bugün M.Kemal Atatürk tarafından 29 Ekim 1923 de ilan edilen Türkiye Cumhuriyeti halkın egemenliğine dayalı tam bağımsız çağdaş demokratik barış yanlısı laik hukukun üstünlüğünün ön planda olduğu bir rejim olarak yeşerip büyümüştür.

M.K ATATÜRK ve arkadaşlarının önderliğinde çağdaş bir toplum yaratmak için cumhuriyetin kuruluşunu ilan edildiği bugün yani yepyeni bir Türk Devleti kuruldu.Cumhuriyet ; kadının erkekle eşit toplumsal yaşamda layık olduğu konuma gelmesi demek olup, bilgisizliğe, bağnazlığa, yobazlığa, yoksulluğa, çaresizliğe karşı verilen mücadelenin adıdır.

Cumhuriyet din,dil,cinsiyet farkı gözetmeksizin tüm vatandaşların yasalar karşısında eşit ve özgür olduğu sistemin adıdır.

Ulu önderimiz cumhuriyet için bütün dünya bilsin ki benim için bir yandaşlık vardır.Cumhuriyet yandaşlığı.Düşünsel ve toplumsal devrim yandaşlığı.Bu noktada yeni Türkiye topluluğunda bir bireyi bunun dışında düşünmek istemiyorum demiştir.

Bugün her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz,barış kardeşlik, birlik, ve dayanışma bağlarının daha da güçlenmesi için cumhuriyetimize sahip çıkma günüdür.Bugün ulu önderimizin bu anlamlı hediyesine onun ilke ve inkılaplarına sahip çıkma günüdür.taşıdığımız bu büyük emanetin ağırlığı ve sorumluluğunun bilincinde olduğumuzu inanıyor,

Atatürk'ümüzün vermiş olduğu mücadele sonrası ulusumuzun uygar dünyada hak ettiği yerdi almasını sağlayan cumhuriyete sahip olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.Atatürk'ün izinde olmak bize emanet edilen demokratik laik sosyal hukuk devleti anlayışının güçlendirerek gelecek kuşaklara aktarmak çağdaşlığı yakalamak demektir.

Atatürk'ün izinde olmak orta çağ karanlığı saçan çağdaş eğitimi yok sayan anlayışa dik bir duruş sergilemek demektir.

Herkes çok iyi bilsin ki, cumhuriyetimizin temel değerlerini her türlü tartışmaların dışında tuttuk, tutmaya devam edeceğiz.

Buna hiç bir güç engel olamayacak ve Türkiye cumhuriyeti devleti sonsuza kadar yaşayacaktır.

Bizler cumhuriyet çocuğu olarak doğduk,cumhuriyet çocuğu olarak öleceğiz,Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olmanın haklı gururunu hep birlikte doya doya yaşayacağımız daha nice cumhuriyet kutlamalarında yaşanması dileği ile cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk ve şehit ve gazilerimizin manevi huzurunda saygı ile eğilirken hepimizin bu en büyük bayramı kutlu olsun" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi Mehmet Nabioğlu’ndan Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement