Merit Hisseleri İMKB'de İşlem Görmeye Başladı - Son Dakika
Ekonomi

Merit Hisseleri İMKB'de İşlem Görmeye Başladı

Merit Hisseleri İMKB\'de İşlem Görmeye Başladı

Hisselerini halka arz eden Merit Turizm Yatırım ve İşletme A.Ş, 1.43 TL.baz fiyatla İstanbul Menkul Kıymetler Borsa'sında işlem görmeye başladı.

10.07.2012 13:35

Hisselerini halka arz eden Merit Turizm Yatırım ve İşletme A.Ş, 1.43 TL. baz fiyatla İstanbul Menkul Kıymetler Borsa'sında işlem görmeye başladı.

Merit Turizm Yatırım ve İşletme A.Ş. hisseleri, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) işlem görmeye başladı. 1988 yılında kurulan ve 1990 yılında çok ortaklı olup "halka açık" statüsünü kazanan şirketin yüzde 99.99 oranındaki hisseleri "MERİT" koduyla 1.43 TL. baz fiyatıyla İMKB "Serbest İşlem Platformu"nda işlem görecek.

NET Holding A.Ş. bünyesinde borsaya kote 3. şirket olan Merit Turizm Yatırım ve İşletme A.Ş'nin borsada işlem görmeye başladığı ilk gün olması dolayısıyla dün sabah seansı öncesinde İMKB İşlem Salonu'nda bir tören düzenlendi. Törende konuşan Merit Turizm Yatırım ve İşletme A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar, bugün itibariyle aktif olarak faaliyet gösteren Merit Halki Palace (İstanbul), Merit Lefkoşa (KKTC), Merit Crystal Cove (KKTC) ve Merit Cyprus Garden (KKTC) otellerinden temel işletme ücreti ve işletme teşvik ücreti geliri elde edilmekte olduğunu belirtti. Ayrıca, Van Merit Şahmaran Oteli'nden isim hakkı geliri elde eden Merit Turizm Yatırım ve İşletme A.Ş'nin yakın bir zamanda KKTC'de Merit Royal otelini de açarak faaliyetlerini sürdüreceğini belirten Reha Arar, büyük yatırımlara imza atmaya devam edeceklerini ifade etti.

Törende konuşan İMKB Başkanı İbrahim Turhan da, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden ilk kez bir şirketin İMKB'de işlem görmesinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Turhan, Merit Turizm Yatırım ve İşletme A.Ş'den sonra diğer şirketleri de İMKB'ye davet etti.

Merit Turizm Yatırım ve İşletme Anonim Şirketi 7 Ekim 1988 tarihinde anonim şirket statüsünde otel yönetimi ve işletmeciliği konusunda faaliyet göstermek amacıyla kuruldu. 1990 yılında çok ortaklı olup halka açık şirket statüsünü kazandı. Şirket, bugüne kadar İstanbul, Ankara, Silifke, Pamukkale, Ürgüp, Kuşadası, Bodrum, Marmaris, Belek, Göynük, Kemer ve KKTC'de otel ve tatil köyleri işletmeciliği yaptı. Halen, Merit Halki Palace (İstanbul), Merit Lefkoşa (KKTC), Merit Crystal Cove (KKTC) ve Merit Cyprus Garden (KKTC)

otellerini işletmekte olup, bu otellerden temel işletme ücreti ve işletme teşvik ücreti gelirleri elde etmektedir. Ayrıca, Van Merit Şahmaran Oteli'nden de isim hakkı geliri elde etmektedir. Yakın bir zamanda ise, KKTC'de Merit Royal otelini açarak faaliyetlerine devam edecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Merit Hisseleri İMKB'de İşlem Görmeye Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement