Olmuksa Üretime Başladı - Son Dakika
Ekonomi

Olmuksa Üretime Başladı

Olmuksa Üretime Başladı

Sabancı Holding ve International Paper Ortak Yatırımı Olan Olmuksa Edirne Kağıt Fabrikası, Talep Daralması Sonucu Verdiği 3 Haftalık Aradan Sonra Yeniden Üretime Başladı.

09.02.2009 12:01

Sabancı Holding ve International Paper ortak yatırımı olan Olmuksa Edirne Kağıt Fabrikası, talep daralması sonucu verdiği 3 haftalık aradan sonra yeniden üretime başladı.

Olmuksa Şirket Yetkilileri, 32 yıl önce Edirne'nin Tayakadın Köyü Sazlıdere mevkinde 21 bin kapalı, toplam 380 bin metre karelik alan üzerine kurulu bulunan Olmuksa Edirne Kağıt Fabrikasının, dünyada yaşanmakta olan küresel ekonomik krizin Türkiye'de de neden olduğu talep daralması ve bunun satışlar üzerindeki etkisi nedeniyle verdikleri 3 haftalık aradan sonra yeniden üretime başladığını bildirdi.

Yetkililer, atık kağıdı, ileri bir teknoloji ile Fluting ve Liner cinsi kağıtlara dönüştüren tesisin bu yıl 70 bin ton üretim gerçekleştireceğini belirtti.

Yetkililer, şunları kaydetti:

“2007 yılında 69 bin 526 ton olarak üretimi gerçekleşen kağıdın tamamı kendi kutu fabrikalarımızın ihtiyacını karşılamak için kullanılmıştır. Kağıt tesisimizin yurt içi ve yurt dışı pazarlara herhangi bir satışı bulunmamaktadır.

Sabancı Holding ve International Paper ortak yatırımı olan Olmuksa, Gebze, İzmir, Adana, İnegöl ve Antalya kutu fabrikaları ve Edirne kâğıt fabrikası ile gıda ve tarımdan sanayi sektörüne kadar geniş bir yelpazede müşterilerinin ihtiyaçlarını 40 yılı aşkın bir süredir karşılamaya devam etmektedir.”

Yetkililer, 2008 yılında “En Başarılı Gönüllülük Projesi” ödülüne layık görülen Olmuksa'nın, “Kağıdı Yaşatalım!” projesiyle 2009 yılında da topluma değer yaratmak için yoluna devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Olmuksa Üretime Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement