SPK'dan Fibabanka'nın B Tipi Altın Fonu'nun Kuruluşuna İzin - Son Dakika
Ekonomi

SPK'dan Fibabanka'nın B Tipi Altın Fonu'nun Kuruluşuna İzin

SPK\'dan Fibabanka\'nın B Tipi Altın Fonu\'nun Kuruluşuna İzin

SPK, Fibabanka'nın 200 milyon TL başlangıç tutarlı "Fibabanka B Tipi Altın Fonu"nun kuruluşuna izin verilmesine ve 20 milyar adet katılma payının kayda alınmasına karar verdi.

14.01.2012 11:25

SPK, Fibabanka'nın 200 milyon TL başlangıç tutarlı "Fibabanka B Tipi Altın Fonu"nun kuruluşuna izin verilmesine ve 20 milyar adet katılma payının kayda alınmasına karar verdi. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Fibabanka'nın 200 milyon TL başlangıç tutarlı "Fibabanka B Tipi Altın Fonu"nun kuruluşuna izin verilmesine ve 20 milyar adet katılma payının kayda alınmasına karar verdi.

SPK,Global Portföy Yönetimi'nin sermayesinin 2 milyon 534 bin TL'den 6 milyon 335 bin TL'ye artırılmasına ilişkin başvurusunu olumlu karşıladı ve yeni ortaklık yapısını yeni şekliyle Kurul kayıtlarına alınmasını karara bağladı.

SPK'nın haftalık bültenine göre Fibabanka'nın 200 milyon TL başlangıç tutarlı "Fibabanka B Tipi Altın Fonu"nun kuruluşuna izin verilmesine ve 20 milyar adet katılma payının kayda alınmasına karar verildi. Kurul ayrıca Tekstil Bankası'nın 100 milyon TL başlangıç tutarlı "Tekstil Bankası B Tipi Altın Fonu'nun kuruluşuna izin verilmesini ve 10 milyar adet katılma paıyının kayda alınmasını karara bağladı.

GLOBAL PORTFÖY YÖNETİMİNİN ORTAKLIK YAPISI DEĞİŞİKLİĞİ

SPK, Global Portföy Yönetimi'nin sermayesinin 2 milyon 534 bin TL'den 6 milyon 335 bin TL'ye artırılmasına ilişkin başvurusunun olumlu karşılanmasına ve yeni ortaklık yapısının yeni şekliyle Kurul kayıtlarına alınmasına karar verdi. Buna göre sermaye artırımı öncesi ortaklık yapısında yüzde 99,920 pay ile temsil edilen Global Yatırım Holding A.Ş.'nin sermaye artırımı ve pay devri sonrası ortaklık yapısında pay oranı yüzde 39,968'e geriledi. Daha önce ortaklığı bulunmayan "AZ International Holdings S.A"nın payı yüzde 60 oldu. Pay tutarı ise 3 milyon 801 bin TL olarak gerçekleşti. Sermaye artırımı öncesinde Mehmet Kutman, F. Tahsin Bensel, Sedat Alsancak ve Ayşegül Beysel'in yüzde 0,002'şer düzeyinde bulunan payı yüzde 0,008'er düzeyine çıktı.

OSMANLI PORTFÖY'ÜN ORTAKLIK YAPISI

Kurul, Osmanlı Portföy Yönetimi'nin sermayesinin 400 bin TL'den 1 milyon TL'ye artırılmasına ve ortaklık yapısı değişikliklerine ilişkin başvurusunun olumlu karşılanmasına ve yeni ortaklık yapısının Kurul kayıtlarına alınmasına karar verdi. Buna göre sermaye artırımı ve pay devri öncesinde A tipinde yüzde 1, B tipinde yüzde 29,50 paya sahip Ömer Zühtü Topbaş'ın yeni ortaklıkta hissesi kalmazken, Ebru Göktan'ın daha önce yüzde 13,90 payı yeni ortaklıkta yüzde 5,56'ya indi. Murat Salar, Hüseyin Yener, Tanju Günel ve Mustafa Doğan'ın yüzde 13,90'ar düzeyindeki hisseleri ise sermaye artırımı ve pay devri sonrasında yüzde 23,61'er düzeyine yükseldi.

- Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi SPK'dan Fibabanka'nın B Tipi Altın Fonu'nun Kuruluşuna İzin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement