Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşma Bakanı Binali Yıldırım Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşma Bakanı Binali Yıldırım Açıklaması

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşma Bakanı Binali Yıldırım Açıklaması

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Nasıl eskiden İpek Yolu, Baharat Yolu Anadolu'dan geçtiyse, şimdi de bilişim yolu Türkiye üzerinden geçiyor."

27.02.2013 09:33

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Nasıl eskiden İpek Yolu, Baharat Yolu Anadolu'dan geçtiyse, şimdi de bilişim yolu Türkiye üzerinden geçiyor. Mobil Dünya Kongresi'ni İstanbul'da yapmak konusunda 'biz de varız' diyoruz" dedi.

Bakan Yıldırım, İspanya'nın Barselona kentinde düzenlenen Mobil Dünya Kongresi'nde (MWC), AVEA Yönetim Kurulu Üyesi ve Türk Telekom Grup Üst Yöneticisi

(CEO) Hakan Kanafani'nin, 25 mobil operatörünün yer aldığı GSMA Yönetim Kurulu'na seçilmesiyle ilgili düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Türkiye'nin artık teknolojileri takip eden ve buna göre hazırlığını yapan bir ülke konumunda olduğunu söyleyen Yıldırım, "Türkiye bu alanda çok önemli yollar kat etti. Ama bunları yaptık, bitiyor mu- Hayır, bitmiyor. Sorumluluklarımız var. Kendinizi geliştirirken komşulara da bakmak gerekiyor. Bilgi birikiminizle komşunun da yolunu açmak gerekiyor. Mesela komşuda geniş bant kullanımı çok düşük. Ancak erişilebilirlikte Türkiye dışına taşmak için, önce komşularda, sonra globalde erişilebilirlik yolundan gitmek lazım" diye konuştu.

"Türkiye'nin teknoloji alanına her ne kadar geç girmiş olsa da, özellikle 3G'de en gelişmiş teknolojiyi, ucuza kullanan bir ülke konumuna geldiğini kaydeden Yıldırım, "Teknolojinin önünde hiçbir şey duramaz. Şimdi gündemimizde 4G var. Ama biz 4G'ye geçmek için öncelikle teknolojiyi halledelim, yerli cihazların üretimini yapalım, Ar-Ge'ye yatırım yapalım. Sonra geçelim diyoruz. Çünkü lisans vermek kolay. En büyük yatırım altyapıya yapılıyor. Bütün imkanları altyapıya yatırırsanız, bu sefer de işletme başarısız oluyor. Sonradan yatırım yapana, haksızlık oluyor" değerlendirmesini yaptı.

Türkiye'de bin 900 köye mobil internet erişimi alt yapısını ulaştırdıklarını dile getiren Yıldırım, "Alt yapıyı daha da güçlendirmek için parasını ödeyerek yeni yatırımlar yapıyoruz. Bu altyapı yatırımlarla 1,5 sene içerisinde erişilmeyen, kapsama alanında olmayan hiçbir yer ve köy kalmayacak. Nasıl eskiden İpek Yolu, Baharat Yolu Anadolu'dan geçtiyse, şimdi de bilişim yolu Türkiye üzerinden geçiyor" şeklinde konuştu.

Yıldırım, GSMA Yönetim Kurulu'nda Avea ile Türkiye'yi temsil eden Hakan Kanafani'yi yeni görevinden dolayı tebrik ederek, bu görevin mobil teknolojilerin gelişmesine katkı sağlayacağını ve aynı zamanda Türkiye'nin de imkan ve kabiliyetlerini dünyaya anlatma şansı oluşturacağını vurguladı.

Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bir dönem sonra, Türkiye ve İstanbul'un Mobil Dünya Kongresi gibi bir organizasyonu yapabilecek güçte olduğunu gösterme şansı olacak. Bu organizasyonu İstanbul'da yapmak konusunda 'biz de varız' diyoruz. Avea'nın, GSMA Yönetim Kuruluna seçilmiş olmasının bu açıdan önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Dünyanın sorunlarına bakınca, Türkiye'nin sorumluluklarının da artmakta olduğunu görüyorum. Dünyadaki işlerin düzene girmesi, normalleşme sürecinin hızlanması için gayret gösteriyoruz. 2023'ü planladık, şimdi artık 2035'i planlıyoruz. Bilgi iletişimi alanında planlar daha da önem kazanıyor."

Muhabir: Şenhan Bolelli

Yayıncı: Zekeriya Gülün - BARSELONA

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşma Bakanı Binali Yıldırım Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement