Krugman Moral Bozdu! - Son Dakika
Finans

Krugman Moral Bozdu!

Krugman Moral Bozdu!

Krugman, euronun kurtarılabileceğinin şüpheli olduğunu, ancak kurtarılmasının gerektiğini söyledi

31.07.2012 09:45

Nobelli ekonomist Krugman, euronun kurtarılabileceğinin şüpheli olduğunu, ancak kurtarılmasının gerektiğini söyledi.

Ünlü ekonomist Paul Krugman, New York Times gazetesindeki köşesinde euro krizindeki son gelişmelere yer verdi. Krugman, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi ne derse desin euronun kurtarılabileceğinin şüpheli olduğuna dikkat çekti.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Kusurlu euronun yalnızca Avrupa Birliği daha entegrasyon sağlarsa devam edebileceğini söyleyen Krugman, bunun da yakın zamanda gerçekleşebilecek bir şey olmadığını belirtti.

ABD tarafından kurtarılan Florida eyaleti ile İspanya'nın durumunu karşılaştıran Krugman, her ikisinin de konut sektöründe balona sahip olduğunu ve devamında dibe vurduğunu, ancak İspanya'nın, Florida'nın olmadığı bir şekilde krizde olduğuna dikkat çekti. Krugman, Florida'nın ABD'nin federal hükümetine sosyal güvenlik gibi konularda sırtını dayamaya devam edevbildiğini, bu esnada da bankalarındaki ve diğer sorunları çözebildiğini hatırlattı.

Florida örneğinden yola çıkan Krugman, Avrupalı liderlerin de benzer bir yaklaşım güderek, güney Avrupa ülkelerinin borçlanma maliyetlerini düşürmesi ya da ülkelere ihracatla yeniden refaha kavuşmalarında yardım etmesinin gerektiğini savundu.

Euro Bölgesi'nin bu seçenekleri yapmaya isteksiz olduğunu, euronun yalnızca Almanya daha yüksek enflasonu kabul ederse kurtarılabileceğini yazdı.

Bigpara turuna katılın

Altın fiyatları, döviz fiyatları, dolar, euro, sterlin, canlı borsa, hisse senetleri, hisse fiyatları, dünya borsaları, en çok artan hisseler, en çok azalan hisseler, uzman görüşleri, banka faizleri, VOB, teknik analiz, KAP haberleri

Kaynak: Milliyet.com.tr

Son Dakika Finans Krugman Moral Bozdu! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement