1 Kişinin Öldüğü Silahlı, Satırlı Komşu Kavgasına 1 Tutuklama - Son Dakika
Güncel

1 Kişinin Öldüğü Silahlı, Satırlı Komşu Kavgasına 1 Tutuklama

1 Kişinin Öldüğü Silahlı, Satırlı Komşu Kavgasına 1 Tutuklama

Konya'da aralarında daha önceden gürültü tartışması nedeniyle husumet bulunan iki komşu aile arasında çıkan ve 1 kişinin öldüğü 5 kişinin de yaralandığı silahlı ve satırlı kavgaya karışanlardan Mustafa İzi (51) çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 4 kişi serbest bırakıldı.

12.04.2016 10:59

Konya'da aralarında daha önceden gürültü tartışması nedeniyle husumet bulunan iki komşu aile arasında çıkan ve 1 kişinin öldüğü 5 kişinin de yaralandığı silahlı ve satırlı kavgaya karışanlardan Mustafa İzi (51) çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 4 kişi serbest bırakıldı.

Olay, geçen Cuma günü saat 22.30 sıralarında merkez Meram İlçesi Gödene Mahallesi Hanedan Caddesi'ndeki bir apartmanda meydana geldi. Daha önceden gürültü tartışması nedeniyle karakola düşen ve mahkemelik olan İzi ve Aydın aileleri arasında tartışma çıktı. Mustafa İzi, oğlu Adem İzi (24) ve birlikte yaşadığı Fatma Çeşmeci ile birlikte iddiaya göre gürültü yüzünden üst katta oturan komşuları Erdal Aydın (53)'ın evini bastı. İki aile üyeleri arasında apartman merdivenlerinde silahlı ve satırlı kavga çıktı. Kavga sırasında Mustafa İzi, iddiaya göre pompalı tüfekle Erdal Aydın'ın üzerine rastgele ateş açtı. Erdal Aydın sağ göğüs kısmından yaralanırken, saçmaların isabet ettiği oğlu Adem İzi ve Fatma Çeşmeci de ayağından yaralandı. Kavgada Mustafa İzi ile komşusu Erdal Aydın'ın eşi Ayşe Aydın (46) ve oğlu Devran Kaplan Aydın (25) ise vücudunun çeşitli yerlerine aldıkları satır darbeleri sonucu yaralandı.

Apartman sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Bir fabrikada işçi olduğu öğrenilen Erdal Aydın sağlık ekipleri tarafından yapılan tüm müdahalelere karşın olay yerinde öldü. Diğer yaralılar ise ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere götürülerek tedaviye alındı. Polis, olay yerinde yaptığı incelemede 1'i kullanılmamış 2 pompalı tüfek ve 1 satır buldu.

OLAYDAN ÖNCE EŞİNE EV BAKALIM DEMİŞ

Hastanedeki tedavisi sırasında yakınlarına olaydan hemen önce eşi Erdal Aydın ve oğlu Devren Kaplan Aydın ile yemek yediklerini söyleyen Ayşe Aydın, "Eşim ertesi gün işe gidecekti. Ben de izin al da birlikte gidelim ev bakalım dedim. O da olur bakarız demişti" dedi.

1 KİŞİ TUTUKLANDI 4 KİŞİ SERBEST

Hastanedeki tedavileri sona eren yaralılar ifadeleri alınmak üzere Cinayet Büro Amirliği'ne götürüldü. Şüpheliler buradaki işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edildi. Erdal Aydın'ı öldüren silahı ateşlediği belirtilen Mustafa İzi çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, diğer 4 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

- Konya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 1 Kişinin Öldüğü Silahlı, Satırlı Komşu Kavgasına 1 Tutuklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement