105'inci Sokak 23 Nisan'a Hazır - Son Dakika
Güncel

105'inci Sokak 23 Nisan'a Hazır

105\'inci Sokak 23 Nisan\'a Hazır

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde yaşayan vatandaşlar, 105'inci Sokağı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi Türk bayraklarıyla süsledi.

19.04.2016 13:12

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde yaşayan vatandaşlar, 105'inci Sokağı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi Türk bayraklarıyla süsledi.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi Marmaris'te çocuklar için kollar sıvandı. Terzi 61 yaşındaki Salih Yazgan'ın önderliğinde, Kemeraltı Mahallesi 105'inci Sokak, Türk bayraklarıyla süslendi. Şimdiden değişik boyutlarda 2 bine yakın Türk bayrağı ve Atatürk posterleriyle sokak donatıldı. Salih Yazgan'ın terzihanesinin merkez olarak kullanıldığı çalışmaların 23 Nisan'a kadar süreceği, binalar, balkonlar, pencereler, ağaç gövdeleri, çöp ve trafo kutuları dahil 105 sokağın tamamen kırmızı-beyaza bürüneceği belirtildi.

O GÜN ŞENLİK VAR

Çalışma hakkında bilgi veren Yazgan, "O büyük gün, o güzel gün geldiğinde; çocuklar burada 'bayram' edecek. Şanlı Türk bayrağı ve Ulu Önder Atatürk posterlerinin altında, gölgesinde 23 Nisan'ı doyasıya kutlayacak. Mahallelilerin, esnafın hazırladığı yiyecekler, pamuk şekerler, bayraklar, balonlar, oyuncaklar çocuklara dağıtılacak. Sokağın sakinlerinden illüzyonist Mandrake Kemal ve şarkıcı Niko ile palyaçolar, çocukların neşesine neşe katmaya çalışacak" dedi.

ÖRNEK OLSUN

Hedeflerini ve sloganlarını "105 Sokak örnek olacak" şeklinde belirlediklerini, ilçede yaşayan ya da tatilini geçiren tüm çocukları etkinliklerine beklediklerini kaydeden Yazgan, "İnanıyoruz ki, burası çok büyük bir kalabalığı ağırlayacak. ve Umuyoruz ki, 105 Sokak Marmaris'e ülkemize örnek olur, ulusal bayramlarımız, halkın katılımıyla daha coşkulu kutlanır" dedi.

YEREL VE KAMU YÖNETİMİNDEN DESTEK

Çocukların "dede" diye seslendiği Yazgan, Kaymakamlık, Belediye, İlçe Milli Eğitim ve Emniyet Müdürlüğü'nün de kendilerine yardımcı olduklarını belirterek, "Sağ olsun Sayın Kaymakamımız, Sayın Belediye yetkilileri bizimle yakından ilgileniyorlar. Belediye ekipleri 23 Nisan sabahı sokağı baştan sona yıkayıp temizleyecek. İlçe Emniyet Müdürlüğü de bir günlüğüne sokağın trafiğe kapatmasına izin verdi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü okullardan katılımı sağlayacak" diye konuştu.

- Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 105'inci Sokak 23 Nisan'a Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement