15 Yıl Sonra Hindistan'dan İlk Cumhurbaşkanı - Son Dakika
Güncel

15 Yıl Sonra Hindistan'dan İlk Cumhurbaşkanı

15 Yıl Sonra Hindistan\'dan İlk Cumhurbaşkanı

Hindistan Cumhurbaşkanı Pranab Mukherjee, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetine karşılık olarak, 5-7 Ekim tarihlerinde Türkiye'ye resmi bir ziyarette bulunacak.Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Mukherjee, 15 yıl aradan sonra...

03.10.2013 16:46

Hindistan Cumhurbaşkanı Pranab Mukherjee, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetine karşılık olarak, 5-7 Ekim tarihlerinde Türkiye'ye resmi bir ziyarette bulunacak.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Mukherjee, 15 yıl aradan sonra bu ülkeden Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştiren ilk cumhurbaşkanı olacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 7-12 Şubat 2010 tarihleri arasında Hindistan'a yaptıkları ziyareti iade amacıyla Türkiye'ye gelecek olan konuk Cumhurbaşkanı, temas ve incelemelerine 5 Ekim Cumartesi İstanbul'dan başlayacak ve kendisine İstanbul Üniversitesi tarafından Fahri Doktora unvanı verilecek.

7 Ekim günü Ankara'da gerçekleştirilecek resmi görüşmelerde Türkiye-Hindistan ilişkilerinin bütün veçheleri ele alınırken, iki ülkeyi ilgilendiren güncel bölgesel ve küresel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulacak. Bu vesileyle çeşitli alanlarda işbirliğinin geliştirilmesine yönelik bazı anlaşmalar imzalanacak.

Cumhurbaşkanlığı açıklamasında "Hindistan'dan ülkemize Cumhurbaşkanı düzeyinde 15 yıl aradan sonra gerçekleştirilecek bu ziyaretin, iki ülke arasındaki işbirliğinin her alanda daha da pekiştirilmesine vesile olacağı değerlendirilmektedir" denildi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 15 Yıl Sonra Hindistan'dan İlk Cumhurbaşkanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement