3 Boyutlu Kat'ı Sanatı Sergisi - Son Dakika
Güncel

3 Boyutlu Kat'ı Sanatı Sergisi

3 Boyutlu Kat\'ı Sanatı Sergisi

Mihrinur Gülal, Günsu Atalay ve Serdar Atalay Kat'ı Sanatındaki eşsiz güzelliklere sahip çalışmalarını bu sefer Turgutreis'te sergileyecekler.

20.03.2013 13:35

SERGİ

3 BOYUTLU KAT'I SANATI SERGİSİ

MİHRUNUR GÜNAL- GÜNSU& SERDAR ATALAY

Turgutreis Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezinin Unutulmaya yüz tutmuş sanatları tekrar hayat verme, gelecek kuşaklara aktarma çalışmaları bu sefer Kat'ı Sanatıyla devam ediyor. Mihrinur Gülal, Günsu Atalay ve Serdar Atalay Kat'ı Sanatındaki eşsiz güzelliklere sahip çalışmalarını bu sefer Turgutreis'te sergileyecekler.

Kat Arapça kesme anlamına gelen bir kelimedir. Kat'ı, sanatı bu kelimeden türemiştir ve bir desenin veya yazı stilinin kâğıt veya deri gibi tabakaların üzerine oyulmasıyla yapılan Türk süsleme sanatlarından birisidir. "Kat'ı sanatı" 15. yüzyılın sonlarında doğru en önemli eserlerini Osmanlı Döneminde vermeye başlamıştır. Fatih Sultan Mehmet zamanından başlayarak  Kanuni Sultan Süleyman zamanına kadar ki süreçte "Kat'ı, Tezhip, Ebru, Minyatür, Hat" gibi sanatlar çok desteklenmiştir. Bu sanatların gelişmesinde Kanuni Sultan Süleyman'ın veziri Damat İbrahim Paşa'nın verdiği destek ayrıca anılmaya değerdir.

Ve bu gün bu sanata hayat veren üç sanatçımız bir araya gelerek 22 Mart tarihinde ziyaretçilerine kapılarını açarak muhteşem eserlerini ziyaretçilerine sergileyecekler.

Açılış Kokteyli : 22 Mart 2013

Sergi Bitiş Tarihi : 01 Nisan 2013

Sergi Ziyaret Saatleri : Hafta İçi 10:00-20:00

Cumartesi 10:00-17:00

KAT'I SANATI ATÖLYE ÇALIŞMASI

Türk Süsleme Sanatlarından biri olan Kat'ı Sanatını, sanatçılarımız Mihrunur Günal, Günsu Atalay ve Serdar Atalay sergi devam ederken 26 Mart 2013 Salı Günü Saat :14:00-16:00 saatleri arasında Merkezimizin Tasarım Atölyesinde Kat'ı Sanatının atölye çalışmasını düzenleyeceklerdir.

Atölye çalışmasıyla Kat'ı Sanatının yapım tekniklerini, kullanılabilecek malzemeleri, kullanıldığı yerleri, sanatın inceliklerini katılımcılarıyla paylaşacaklardır.

Kat' Sanatı da Türk Süsleme sanatlarının unutulmaya yüz tutmuşları arasındadır. Üç sanatçımız el ele vererek bu sanatı yaşatmayı amaç edinmişlerdir. Amaçlarında daha çok insana öğretmek temel ilkeleridir. İlkelerini merkezimizde düzenleyecekleri atölye çalışmasıyla gerçekleştireceklerdir. Sizlerde Kat'ı Sanatını öğrenerek bu sanatın gelişmesine destek olmak isterseniz atölye çalışmasına katılımınızı bekleriz.

GÜNSU ATALAY

1964 yılında Bodrum'da doğdu. Liseyi Bodrum Lisesi ve Aydın Kız Meslek Lisesi'nde tamamladı. 10 yıl Anaokulu Öğretmenliği yaptı. Daha sonra Aydın Belediyesi Hesap İşleri Müdürlüğü'nde tahsilat şefi olarak hizmet etti. 2011 yılında emekli oldu.

Emekli olduktan sonra Kat-ı Sanatı ile tanıştı. 2 yıldır bu sanatla ilgilenmektedir.

2012 yılında Vali Yazıcıoğlu Sanat Galerisi ve Forum Aydın Sergi Alanında karma sergilere katılmıştır.

MİHRİNUR GÜLAL/ Öğretim Görevlisi

1946 yılında Tokat'ın Erbaa ilçesinde doğdu. Üniversite tahsilini Ankara Kız Teknik Yüksekokulu'nda tamamladı.1966 yılından itibaren Kız Meslek Liselerinde öğretmenlik ve okul müdürlüğü yaptı. Daha sonra Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Adnan Menderes Üniversitesi'nde Öğretim Görevlisi ve idareci olarak görev yaptı.

Kendi alanında iki adet basılmış kitabı vardır. İki derginin köşe yazarlığını yürütmektedir.Çeşitli sempozyumlara konuşmacı olarak katılmıştır.

2000 yılında emekli olmuştur. 1.5 senedir Kat-ı Sanatı ile ilgilenmektedir. 2012 yılında Vali Yazıcıoğlu Sanat Galerisi ve Forum Aydın Sergi Alanında karma sergilere katılmıştır.

SERDAR ATALAY

1961 yılında Karabük'te doğdu. 1979 yılında Aydın Lisesi'ni bitirdi. Ortaokul ve Lise dönemlerinde amatörce yağlıboya resim, karakalem ve heykel çalışmaları yaptı.Yeteneklerini daha üst boyutlara taşımak için Üniversitenin Güzel Sanatlar Bölümü sınavlarına girdi. Birtakım nedenlerden dolayı eğitim ve öğretime devam edemedi.

Ancak yeteneklerini amatörce çalışarak geliştirmeye çalıştı. 1986 senesinde Aydın Belediyesi'ne devlet memuru olarak girdi. 2011 yılında emekli oldu. Sanatsal hobileriyle ilgilenirken Kat-ı Sanatı ile tanıştı. 2 senedir bu sanatla uğraşmaktadır. Aydın'da ikamet etmektedir.

2012 yılında Vali Yazıcıoğlu Sanat Galerisi ve Forum Aydın Sergi Alanında karma sergilere katılmıştır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 3 Boyutlu Kat'ı Sanatı Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement