3 Depremzedeye 7, 5'ar Ay Hapis - Son Dakika
Güncel

3 Depremzedeye 7, 5'ar Ay Hapis

3 Depremzedeye 7, 5\'ar Ay Hapis

İzmit'te depremzedeler için yaptırılan Arızlı Irak Konutları'nda yapılan eylemler nedeniyle 3 depremzedeye 7. 5 ay hapis cezası verildi.

21.06.2011 13:20

İzmit'te 17 Ağustos 1999 depreminardından Irak'ın idam edilen devrik lideri Saddam Hüseyin'in 10 milyon dolar karşılığı petrol yardımı ile depremzedeler için yaptırılan Arızlı Irak Konutları'nda yapılan eylemler nedeniyle 3 depremzedeye 'Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet ve görevi yaptırmamak için direnmek' suçlarından 7. 5 ay hapis cezası verildi. Depremzedeler Kocaeli Adliye Sarayı önünde kararın ardından protesto gösterisinde bulundu.

Kocaeli Valiliği'nin oturma sürelerini doldurdukları, ayrıca belirlenen aylık aidatları ödemedikleri gerekçesiyle tahliye kararı verdiği depremzedeler 2 yıl önce direniş başlattı. Valiliğin başvurusu üzerine Kocaeli 1. İcra Hukuk Mahkemesi de depremzedelerden 43'ünün konutları tahliye etmesine karar verdi. Bu mahkeme kararına da direnen depremzedelerden Recep Uğur, Recep Or ve Canan Yaman 28 Ocak 2011 tarihinde yaptıkları gösteride, 'Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet ve görevi yaptırmamak için direnmek' suçlarından Kocaeli 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılandı. Bugün açıklanan kararda sanık 3 depremzedeye 7'şer ay 15'er gün hapis cezası verildi.

Mahkeme nedeniyle 30'a yakın depremzede Adliye Sarayı önünde kararı bekledi. Çıkan karar ardından protesto gösterisi yapan depremzedeler yapılan uygulamanın haksız olduğunu depremzedeler varken bürokratların konutlara yerleştirilmesini uygun bulmadıklarını ve çıkan kararı protesto ettiklerini söyledi. Bu ceza 5 yıl süreyle ertelendi. - Kocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 3 Depremzedeye 7, 5'ar Ay Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement