3. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Sempozyumu - Son Dakika
Güncel

3. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Sempozyumu

3. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Sempozyumu

3 yıl önce geçirdiği helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP'nin Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu adına düzenlenen ve Yazıcıoğlu ile ilgili hatıraların anlatıldığı "3.Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Sempozyumu" yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

25.03.2012 16:34

3 yıl önce geçirdiği helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP'nin Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu adına düzenlenen ve Yazıcıoğlu ile ilgili hatıraların anlatıldığı "3. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Sempozyumu" yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Sürmeli Otel'de düzenlenen "3. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Sempozyumu"na BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, Kosova Sağlık Bakanı Prof. Dr. Ferid Agani, CHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Emek, eski CHP Parti Meclisi eski Üyesi Savcı Sayan ve birçok partili ile Yazıcıoğlu'nun sevenleri katıldı.

Saygı duruşuyla başlayan sempozyumda konuşan Gülefer Yazıcıoğlu, helikopter kazasıyla ilgili artık kararın verilmesi gerektiğini belirterek, "Olayın üzerinden 3 yıl geçti. Neyse adını koyun, bizlerin de vicdanını rahatlatın" dedi.

Hukuku çiğnemeden, hukuk içerisinde verilecek kararı beklediklerini ifade eden Yazıcıoğlu, yetkililere de seslenerek soruşturmanın biran önce tamamlanması gerektiğine dikkat çekti.

"OLAYIN KAZA OLDUĞUNU İDDİA EDENLER, İDDİASINI İSPATLAYAMADI"

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ise, sempozyumdaki konuşmacıların Muhsin Yazıcıoğlu'nun hatıralarını anlatacaklarını belirterek, sempozyuma katıldıkları için davetlilere teşekkür etti. Muhsin Yazıcıoğlu'nun ömrünü davasına adamış bir kişi olduğunu belirten Destici, "Muhsin Yazıcıoğlu'nun davası, asla sınırları çizilmiş bir dava değildir. Muhsin Yazıcıoğlu'nun derdi, sadece 75 milyonun derdi değildi. Türk-İslam coğrafyasındaki mazlumların sesi olmaya gayret etmişti Muhsin Yazıcıoğlu" diye konuştu.

Helikopter kazasına da değinen Destici, "Bugün bize olayın kaza olduğunu söyleyenler, kaza olduğunu ispat edemediler" dedi.

Ortada bir sürü senaryonun, akıl yürütmenin olduğunu fakat helikopter kazasıyla ilgili olayın kaza mı, yoksa suikast mi olup olmadığı konusunda henüz bir kararın verilmediğini söyleyen Destici, "Toplumda 'Muhsin Yazıcıoğlu öldürüldü' algısı oluşturan 5-6 tane hadise var" diyerek, bu hadiselerin açıklığa kavuşturulmadan Yazıcıoğlu'nun öldürüldüğüne dair kamuoyundaki algının giderilemeyeceğini ifade etti.

Konuşmaların ardından Türk Ocakları Genel Başkanı Nuri Gürgür, oturum başkanı olduğu sempozyumda konuşmacıları yerlerine davet etti. Gürgür ayrıca Muhsin Yazıcıoğlu'ndan bahsettiği konuşmasında, "Ben hiçbir zaman Muhsin Yazıcıoğlu'nu kaybetmiş gibi düşünmedim" diyerek, Yazıcıoğlu'nun her daim insanları seven birisi olduğunu söyledi.

Nuri Gürgür'ün oturum başkanlığını yaptığı 3. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Sempozyumu'na, Kosova Sağlık Bakanı Prof. Dr. Ferid Agani, Azerbaycan adına Hanım Halilova, Batı Trakya Türkleri adına Işık Ahmet, Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Ankara Şube Başkanı Hasan Demirci, Giresun Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Aygün Attar ve Suriye Türkmenleri Demokratik Toplum Başkanı Abdulkerim Aga konuşmacı olarak katıldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 3. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement