7 Ocak Kurtuluş Koşusu Yapıldı - Son Dakika
Güncel

7 Ocak Kurtuluş Koşusu Yapıldı

7 Ocak Kurtuluş Koşusu Yapıldı

Osmaniye'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 90.yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde yapılan 7 Ocak Kurtuluş koşusu oldukça renkli ve çekişmeli geçti.

04.01.2012 21:32  Güncelleme: 21:33

Yarışmaya kızlarda 65, erkeklerde 126, mastırlarda 13 ve engellilerde 7 olmak üzere toplam 211 sporcu katıldı. Yarışmayı Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir hem izlediler hem de startını verdiler.

Kızlar 2000 metre koşusunda Ş.P.Er Mevlüt Aydoğan İlköğretim Okulu öğrencisi Arife Akol birinci, K.Sultan Süleyman İlköğretim Okulu öğrencisi Hatice Saat ikinci, Cevdetiye İlköğretim Okulu öğrencisi Aynur Duman üçüncü oldu. Erkek 3000 metre koşusunda Cevdetiye Lisesinden İsa Savaş birinci, yine Cevdetiye Lisesinden Mehmet Tosun ikinci ve Cebeli Bereket Lisesinden Mehmet Uygun üçüncü oldu. Mastırlarda Nihat Yıldız birinci, Davut Bal ikinci ve Ali Esmek ise üçüncü oldu. Engelliler tekerlekli sandalye yarışında ise Demet Er birinci, Serdar Göksen ikinci ve Reşit Öven üçüncü oldu.

Yarışma sonrasında bir konuşma yapan Osmaniye Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir; "Bu yarışmayı düzenleyen herkese ve belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Bugün çocuklarımız şehitlerimiz için yarıştı. 7 Ocak Kurtuluş Bayramı etkinleri kapsamında düzenlenen bu programda hep birlikte olmaktan dolayı çok mutluyuz" dedi.

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara; "Mutlu Şehir Osmaniye'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 90.yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenmiş olan Kurtuluş Koşusunu tamamladık. Ben öncelikle bu koşuya katılan tüm sporculara çok teşekkür ediyorum. Varlıklarınızla ve ortaya koymuş olduğunuz enerjinizle atalarınıza layık bir evlat olduğunuzu gösterdiniz. Buradaki amaç dereceye girmek değil. Buradaki amaç atalarımızın anısına bu ülkeyi vatan yapan değerli büyüklerimizi anmaktır. Bu yarışmada ortaya koyduğunuz performanstan dolayı sizleri kutluyorum.

Benim gönlümde bu yarışmaya katılan herkes birincidir. Bu yıl Osmaniye'den Fransa'ya 90.yılda önemli bir mesaj veriliyor. Fransa bizi iyi tanır, 7 Ocak 1922'den. Bu programa destek veren Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne, Atletizm İl Temsilciliğine çok teşekkür ederim" dedi.

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara; yarışmaya katılan tüm sporculara tişört hediye ederken, yarışmada dereceye girenlere belediye tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 7 Ocak Kurtuluş Koşusu Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement