8. İtfaiye Sporları Dünya Şampiyonası - Son Dakika
Güncel

8. İtfaiye Sporları Dünya Şampiyonası

8. İtfaiye Sporları Dünya Şampiyonası

Antalya'da devam eden 8.İtfaiye Sporları Dünya Şampiyonası'nın son gününde sporcular, 'Motopompla Su Çekme ve Suyu Hedefe Atma' yarışmasında ter döküyor.

20.10.2012 16:01

Antalya'da devam eden 8. İtfaiye Sporları Dünya Şampiyonası'nın son gününde sporcular, 'Motopompla Su Çekme ve Suyu Hedefe Atma' yarışmasında ter döküyor.

Uluslararası İtfaiye Sporları Federasyonu işbirliğiyle Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın ev sahipliğinde Akdeniz Üniversitesi Stadyumu'nda düzenlenen 8. İtfaiye Sporları Dünya Şampiyonası devam ediyor. Şampiyonanın son gününde sporcular 'Motopompla Su Çekme ve Suyu Hedefe Atma' yarışmasında en iyi dereceyi en kısa sürede yapmak için yarıştı. Şampiyonaya katılan 15 ülke takımı, şampiyonanın son yarışında takım halinde yarıştı. Türkiye ev sahibi olması nedeniyle şampiyonaya iki takımla katıldı. Motopompla su çeken, hortumla 100 metre uzaklıktaki hedefe koşan itfaiyeciler, hedefteki hazneyi su ile doldurdu. Şampiyona ikinci etap yarışları ile devam ediyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, şampiyonanın son gününde sporcuların motopomla hedefe su atma kategorisinde yarıştıklarını söyledi. Türk takımlarının bu etapta başarılı olduklarını belirten Pehlivan, "Bizim takımlarımız diğer takımların 4-5 saniye gerisinde. İkinci etapta biraz daha gayretli olursak derece elde edebiliriz. Bu kategoride önemli olan motora hava yaptırmadan suyu pompalamak ve hedefe an kısa sürede suyu doldurmaktır. Bu bizim mesleki eğitimizde de yaptığımız iş. Sporcuların hepsi en az hata ile zaman karşı yarışıyorlar" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 8. İtfaiye Sporları Dünya Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement