ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Ramallah'ta - Son Dakika
Güncel

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Ramallah'ta

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Ramallah\'ta

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Filistin İsrail barışında taraflara rehberlik edecek "çerçeve anlaşması" için yaptığı görüşmeler kapsamında Ramallah'a geldi.

04.01.2014 21:44

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Filistin- İsrail barışında taraflara rehberlik edecek "çerçeve anlaşması" için yaptığı görüşmeler kapsamında Ramallah'a geldi.

Kerry, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile 24 saat içinde gerçekleştirdiği ikinci görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında, yarın Ürdün Kralı 2. Abdullah ve Dışişleri Bakanı Nasır Cude ile görüşeceğini, ardından ABD'nin, Filistin-İsrail barış anlaşması için gösterdiği girişimler çerçevesinde Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz ile de bir araya geleceğini söyledi.

Ramallah'ta temaslarını tamamladıktan sonra Kudüs'te İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşeceğini de kaydeden Kerry, gelecek hafta bölgeyi tekrar ziyaret edeceğini dile getirerek, "Görüşmelerde ilerleme kaydettik. Gelecek hafta, hepimizin yapması gereken ciddi bir iş var" ifadesini kullandı.

Öte yandan basın toplantısında konuşan Filistin-İsrail barış müzakerelerinin Filistin Başmüzakerecisi Saib Ureykat, "Kerry, 1967 sınırları dahilinde, İsrail ile yanyana barış içinde yaşayacağı bir Filistin Devleti için öngörülen iki devletli çözümü gerçekleştirmek amacıyla mümkün olan çabayı gösterdi" görüşünü dile getirdi.

"Görev henüz tamamlanmadı" diyen Ureykat, gelecek hafta Kerry'nin bölgeye yeniden gelmesiyle beraber bir dizi toplantı düzenleneceğini dile getirdi. - Ramallah

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Ramallah'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement