ABD'nin Küresel Casusluk Faaliyetleri - Son Dakika
Güncel

ABD'nin Küresel Casusluk Faaliyetleri

ABD\'nin Küresel Casusluk Faaliyetleri

Eski Almanya Başbakanı Schröder: "Sözde cep telefonumun dinlenmiş olması beni gerçekten şaşırttı.

21.02.2014 19:34

Eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın cep telefonunu dinlediği iddialarına ilişkin, "Sözde cep telefonumun dinlenmiş olması beni gerçekten şaşırttı. Çünkü

benim cep telefonum yoktu, çalışanlarımın cep telefonunu kullanıyordum" dedi.

Schröder, Spiegel dergisine verdiği röportajda, geçmişte Başbakanlık görevinin en fazla 2 yasama dönemi yapılması tavsiyesinde bulunduğunu hatırlatarak, bunu sebepsiz yere söylenmediğini dile getirdi.

"Görevde bulunmak yorucu. Bunun yanı sıra medya ve kamuoyu bir zaman sonra yeni bir yüz istiyor" diyen Schröder, "Angela Merkel 2017'den sonra yeniden aday olması durumda kendisi için bu çok zor olacak. Bunu kendisi de biliyor" ifadesini kullandı.

Başbakanlık yapanların vaktinde yerine gelecek kişiyi belirlemesi ve bu görevi ona devretmesinin mantıklı olup olmayacağı yönündeki soruya Schröder, "Mutlaka ancak Birlik Partileri'nin kimsesi yok" yanıtını verdi.

Merkel'in siyaset tarzını da eleştiren Schröder, "İktidar olmak bazen risk almak için cesaret gerektirir. 'Bir bakalım çoğunluk düşüncesi nasıl gelişiyor' şeklinde yürümez" dedi.

Sosyal Demokrat Parti (SPD) açısından gelecek yılların özellikle enerji dönüşümü konusunda ekonomi politikalarının önemli olacağını belirten Schröder, bundan dolayı SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel'in, Ekonomi ve Enerji Bakanlığını yürütmesiyle doğru bir seçim yaptığını kaydetti.

Sosyal paylaşım sitelerini kullanmadığını ifade eden Schröder, Facebook ve Twitter hesabının olmadığını, internet bankacılığını da kullanmadığını belirtti.

Özel bilgilerini korumak istediğini ifade eden Schröder, "Gerçek NSA skandalının (ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın dinleme faaliyetleri) milyonlarca bireyin dinlenmesi olduğundan bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bunun önlenmesi lazım" şeklinde konuştu.

NSA'nın Başbakanlık yaptığı dönemde kendisini de dinlediği yönündeki iddianın hatırlatılması üzerine de Schröder, "Başka ülkelerin bilgiler elde etmek isteyeceğini tahmin etmiştim. Sözde cep telefonumun dinlenmiş olması beni gerçekten şaşırttı. Çünkü benim cep telefonum yoktu,  çalışanlarımın cep telefonunu kullanıyordum" ifadesini kullandı. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'nin Küresel Casusluk Faaliyetleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement