ABD'nin Nijerya'da Kaçırılan Kız Öğrenciler İçin Çad'a Asker Konuşlandırması - Son Dakika
Güncel

ABD'nin Nijerya'da Kaçırılan Kız Öğrenciler İçin Çad'a Asker Konuşlandırması

ABD\'nin Nijerya\'da Kaçırılan Kız Öğrenciler İçin Çad\'a Asker Konuşlandırması

ABD'nin gönderdiği yaklaşık 80 askeri personel, kız öğrencilerin aranması noktasında özellikle silahsız ve insansız hava araçlarının kullanımı ve oradaki ABD ekibinin güvenliğiyle ilgili görev yapacak.

23.05.2014 00:57

ABD'nin Çad'a konuşlandırdığı yaklaşık 80 askeri personelin, geçen ay Nijerya'da Boko Haram tarafından kaçırılan 200'den fazla kız öğrencinin bulunması kapsamında özellikle silahsız ve insansız hava araçlarının kullanımı ve ABD ekibinin güvenliğiyle ilgili görevleri yürüteceği bildirildi.

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, ABD Başkanı Barack Obama ile birlikte New York'a giderken, Air Force One uçağında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ABD'nin Nijerya'da Boko Haram tarafından kaçırılan kız öğrencilerin yerlerinin belirlenmesine ve güvenli bir şekilde kurtarılmasına destek olmak için Çad'a 80 civarında asker konuşlandırması kararının sorulması üzerine Carney, bu personelin, kız çocuklarının aranması kapsamında keşif görevi çabalarının bir parçası olarak, özellikle silahsız ve insansız hava araçlarının kullanımıyla alakalı orada bulunduğunu söyledi.

Carney, 80 askeri personelden yarısının bakım ve diğer personeli destekleme, diğer yarısının da ekibin güvenliğini sağlama görevini yürüteceğini kaydetti.

Carney ayrıca, Nijeryalıların arama çalışmalarında öncülüğü yürütmeye devam ettiğine de işaret etti. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'nin Nijerya'da Kaçırılan Kız Öğrenciler İçin Çad'a Asker Konuşlandırması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement