ABD'nin Suriye'nin Kuzeyine Yardımlarını Durdurması - Son Dakika
Güncel

ABD'nin Suriye'nin Kuzeyine Yardımlarını Durdurması

ABD\'nin Suriye\'nin Kuzeyine Yardımlarını Durdurması

Beyaz Saray Sözcüsü Carney: "Bu, (Suriyeli muhaliflere) ölümcül olmayan yardımlar sağlamaya yönelik fikrimizi değiştirdiğimiz anlamına gelmiyor.

12.12.2013 23:32

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, ABD'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik ölümcül olmayan yardımlarını durdurmasıyla ilgili olarak, "Bu, (Suriyeli muhaliflere) ölümcül olmayan yardımlar sağlamaya yönelik fikrimizi değiştirdiğimiz anlamına gelmiyor. Hala bunun doğru ve gerekli olduğuna inanıyoruz. Bu konu, yardımların güvenliğiyle alakalı" dedi.

Carney, günlük basın toplantısında, Suriye'nin kuzeyinde Yüksek Askeri Konsey'in (YAK) merkez ve depolarını İslami Cephe güçlerinin ele geçirmesiyle ilgili soru üzerine, olaya dair değerlendirmeleri devam ederken, Suriye'nin kuzeyine yönelik ölümcül olmayan yardımları durdurduklarını tekrarladı.

Yardımların tekrar ne zaman başlayacağına dair tarih veremeyeceğini belirten Carney, ancak Suriyeli muhaliflere, YAK'a ve Suriye'deki çatışmaların siyasi yollarla çözümüne yönelik taahhütlerinin ise devam ettiğini kaydetti. Carney, "Bu, (Suriyeli muhaliflere) ölümcül olmayan yardımlar sağlamaya yönelik fikrimizi değiştirdiğimiz anlamına gelmiyor. Hala bunun doğru ve gerekli olduğuna inanıyoruz. Bu konu, yardımların güvenliğiyle alakalı" diye konuştu. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'nin Suriye'nin Kuzeyine Yardımlarını Durdurması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement