Açık Öğretim Lisesi ve Ortaokulu Sınavları Münih'te Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Açık Öğretim Lisesi ve Ortaokulu Sınavları Münih'te Yapıldı

Açık Öğretim Lisesi ve Ortaokulu Sınavları Münih\'te Yapıldı

Dha DIŞ HABER – Milli Eğitim Bakanlığı'nın Avrupa'da yürüttüğü Açık Öğretim Ortaokulu ve Açık Öğretim Lisesi Batı Avrupa Programlarının sınavları Batı Avrupa'nın on kentinde olduğu gibi Münih'te de yapıldı.

09.05.2015 17:22

Dha DIŞ HABER –

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Avrupa'da yürüttüğü Açık Öğretim Ortaokulu ve Açık Öğretim Lisesi Batı Avrupa Programlarının sınavları Batı Avrupa'nın on kentinde olduğu gibi Münih'te de yapıldı. Münih Üniversitesi'nde yapılan 2. dönem sınavlarına Münih'te yaklaşık 300 öğrenci katıldı. Milli Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Lisesi Müdürü Osman Özdemir başkanlığındaki iki gün sürecek olan Münih'teki sınavlarda, 22 gözlemci öğretmen görev aldı. Sınav sonuçları bir iki haftaya kadar açıklanacak ve kazanamayanlar yeniden baş vurarak sınavı tekrarlayabilecekler.

Batı Avrupa'da toplam 2 bin 27 öğrenci

Sınavlarla ilgili olarak DHA'ya bilgi veren Münih'te Milli Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Lisesi Müdürü Osman Özdemir "2014-2015 öğretim yılı ikinci dönem lise sınavlarına Batı Avrupa'dan 2 bin 27 ve ortaokul sınavlarına ise 200 öğrenci katılmaktadır. Bu program buralarda yaşayan yurttaşlarımızın için çok önemli bir programdır. Bu program kapsamında her yıl yaklaşık 600 öğrencimiz mezun olarak diploma sahibi olmaktadır ve Türkiye'deki değişik üniversitelerde eğitim görme imkanı bulmaktadır" dedi.

Sınavlar, Avrupa'nın on bir kentinde yapılıyor

Özdemir "sınavlar Almanya'nın Berlin, Stuttgart, Münih, Hamburg, Köln ve Frankfurt kentlerinde yapılıyor. Ayrıca Avrupa'nın diğer beş ülkesinde de bu sınavlar yapılmaktadır. Sınavlar, Hollanda'da Den Haag, Belçika'da Brüksel, Fransa'da Paris, İsviçre'de Bern ve Avusturya'da Viyana şehirlerinde yapılmaktadır.

Başvuru tarihlerine dikkat

Münih YEK-Akademi Yurtdışı Eğitim Kurumu Müdürü Levent Karadağ sınavlara başvuru tarihleri ile ilgili uyarıda bulunarak "Açık Öğretim Lisesi Batı Avrupa Programlarının kayıtları yılda bir kez yapılmaktadır. Sınavlara başvuru tarihleri Ağustos ve Eylül aylarındadır. Bu tarihler Bavyera Eyaleti'nde tatil mevsimine denk geldiğinden özellikle tatile gidecek olan vatandaşlarımızı, tatile gitmeden önce bu konuda bilgilendirilmeleri için kendilerine önerimiz, Münih YEK-Akademi Yurtdışı Eğitim Kurumu'nun Goethe Caddesi 19 numaradaki danışma bürosuna giderek bilgi almalarıdır" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Sınavların yapıldığı üniversiteden görüntüler

Sınav salonundan görüntüler

Açık Öğretim Lisesi Müdürü Osman Özdemir'in konuşması

Sınava hazırlanan öğrencilerin görüntüleri

Münih YEK-Akademi Yurtdışı Eğitim Kurumu Müdürü Levent Karadağ'ın konuşması - Sınavlarda

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Açık Öğretim Lisesi ve Ortaokulu Sınavları Münih'te Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement