Adalet İçin Hukukçular: Utku Kalı Değil Reyhanlı Patlamasının Sorumluları Yargılanmalı - Son Dakika
Güncel

Adalet İçin Hukukçular: Utku Kalı Değil Reyhanlı Patlamasının Sorumluları Yargılanmalı

Adalet İçin Hukukçular: Utku Kalı Değil Reyhanlı Patlamasının Sorumluları Yargılanmalı

Adalet İçin Hukukçular, Reyhanlı'daki patlamayla ilgili belgeleri sızdırdığı iddia edilen Er Utku Kalı'nın değil, Reyhanlı patlamasının sorumlularının yargılanması gerektiğini belirtti.Adalet İçin Hukukçular tarafından yapılan açıklamada,...

20.10.2013 19:53

Adalet İçin Hukukçular, Reyhanlı'daki patlamayla ilgili belgeleri sızdırdığı iddia edilen Er Utku Kalı'nın değil, Reyhanlı patlamasının sorumlularının yargılanması gerektiğini belirtti.

Adalet İçin Hukukçular tarafından yapılan açıklamada, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013 tarihinde meydana gelen ve 50'den fazla yurttaşın hayatını kaybettiği patlamayla ilgili belgeleri sızdırdığı iddia edilen Er Utku Kalı'nın ilk duruşmasının yarın Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüleceği hatırlatıldı. Utku Kalı'nın değil, Reyhanlı patlamasının sorumlularının yargılanması gerektiği vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:

"Patlamadan yaklaşık 10 gün sonra internet sitelerinde konuyla ilgili belgeler yayınlanmış, bu belgelerde patlamanın önceden bilindiği ve gerekli önlemlerin alınmadığı ortaya çıkmıştı. Ülkemizi Suriye ile savaşa sokmak isteyen AKP iktidarının 50'den fazla yurttaşımızın ölümüyle sonuçlanan bu bombalı provokasyonu bilmesine rağmen engellememiş olması kabaran suç dosyasına bir yenisi daha eklemiştir. Belgelerin yayınlanmasının ardından patlamanın sorumlularını araştırmak ve yargı önüne çıkartmak yerine belgenin kim tarafından sızdırıldığına odaklanmış, yapılan "soruşturma' sonucunda Er Utku Kalı hukuka aykırı ve keyfi olarak gözaltına alınarak tutuklanmıştır. Utku Kalı'nın yaklaşık 5 aydır süren tutukluluk süresince kendisine çeşitli işkence ve kötü muameleler yapılmış, sağlık sorunları olmasına karşın tedavisi sürekli yarım kesilmiştir. Dava dosyasındaki hukuka aykırı deliller, soruşturmadaki eksiklikler, esasa ve usule ilişkin hatalar gibi onlarca hukuksuz uygulama bu davada da kendisini göstermektedir.

Biz, Adalet İçin Hukukçular olarak ne ülkemizin Suriye ile savaşa girmesine, ne de savaş suçlarının üzerini örtmek amacıyla gencecik bir insanın hayatının karartılmasına izin vermeyeceğiz."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Adalet İçin Hukukçular: Utku Kalı Değil Reyhanlı Patlamasının Sorumluları Yargılanmalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement