Ağaç Orman Sektörü Hedef Büyütüyor - Son Dakika
Güncel

Ağaç Orman Sektörü Hedef Büyütüyor

Ağaç Orman Sektörü Hedef Büyütüyor

Ağaç orman sektörü 2012'de 3.8 milyar dolar ihracat hedefliyor.

16.01.2012 14:42

Ağaç orman sektörü 2012'de 3.8 milyar dolar ihracat hedefliyor

Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri Sektörü 2011 yılındaki 3.4 milyar dolarlık ihracat rakamı ile küresel krizlerden etkilenmediğini gözler önüne serdi. Sektör bu yıl ihracat rakamını 3.8 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor.

Sektörün 2011 yılını değerlendiren İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tever, "2008'de yaşanan ekonomik kriz, 2011 başlarında Kuzey Afrika ve çevre ülkelerimizdeki kargaşa ve son olarak da AB bölgesinde dolar ve euro paritesindeki dengesizlik ihracatımızı etkilemiştir. Buna rağmen 2011 yılı ihracatımız bir önceki yıla oranla yüzde 15.9 artış göstererek 3.4 milyar dolara yükselmiştir. Bu durum, dünyada yaşanan olumsuzluklara rağmen sektörümüzün ne kadar güçlü olduğunu ortaya koymaktadır" diye konuştu.

Sektörün '2023 Türkiye İhracat Stratejisi' çerçevesinde ihracat hedefinin 16 milyar dolar olduğunu hatırlatan Abdullah Tever, "Yıllık ortalama yüzde 13,7'lik bir ihracat artış yapmamız gerekiyor. Çalışmalarımızı son hızla devam ettiriyoruz, ihracatımızı her yıl artırmaktayız" dedi. Sektördeki alt grup ihracat performansına da değinen Abdullah Tever, "En fazla ihracat yapan alt gruplarda kağıt ve karton ihracatı 2011 yılında 1.5 milyar dolar, Mobilya (Ağaç ve Orman Ürünleri) 1 milyar dolar ve Ağaç ve ağaç mamulleri 658 milyon dolarlık rakamlara ulaştı" dedi.

Sektörün sertleşen rekabet ortamında her pazarı değerlendirmesinin önemini vurgulayan Abdullah Tever, "Sektör olarak ihracatımızın artması için mevcut pazarlarımızın genişletilmesi ve uluslararası pazarlarda her bölgede etkin olabilmek için yurtdışı tanıtım faaliyetlerine ağırlık verilmelidir" dedi. İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği olarak geçen yıl Çin ve Rusya'da mobilya fuarlarında milli katılım düzenlediklerini söyleyen Abdullah Tever, "Soçi'den Kazan'a; Ufa'dan Moskova'ya potansiyel arz eden pazarlarda teknik incelemelerde bulunduk. Sektörümüzün ihracatını daha çok artırmak için firmalarımızın her zaman yanındayız.

2012'de yurt içinde bürokrasi turları yaparak yapısal sorunları ve hammadde sorunlarını çözerek yurtdışında fuarlar, info standlar, sektörel heyetler ve tanıtım çalışmaları ile bilinirliliği artırıp Türkiye Markasını ön plana çıkararak ve potansiyel pazarlarda pazara giriş engellerini kaldırmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz" şeklinde konuştu. Abdullah Tever ayrıca, Türkiye'nin 2012 yılında yüzde 12 artış ile 150 milyar dolarlık ihracat hedeflediğini, bu anlamda sektörün ihracat artış hızıyla bu gelişime ciddi katkılar sağlayacağını vurguladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ağaç Orman Sektörü Hedef Büyütüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement