Aksaray'a 'Uçak Kafeden' Sonra 'Gemi Kafe' - Son Dakika
Güncel

Aksaray'a 'Uçak Kafeden' Sonra 'Gemi Kafe'

Aksaray\'a \'Uçak Kafeden\' Sonra \'Gemi Kafe\'

Piri Reis'in kullandığı gemiye uyarlanarak yapılan yaklaşık 12 metre uzunluğunda, 3 metre enindeki gemiyi kafeye dönüştürecek.

28.06.2011 15:05

Aksaraylı işadamı Sıtkı Yılmaz, 2000 yılında hurdaya çıkarılan Türk Hava Yolları'na (THY) ait İngiliz yapımı 'RJ 70' tipi uçağı, kafeye dönüştürdükten sonra şimdi de Piri Reis'in kullandığı gemiye uyarlanarak yapılan yaklaşık 12 metre uzunluğunda, 3 metre enindeki gemiyi kafeye dönüştürecek.

Aksaray Üniversitesi Kampusu karşısında 'Kampüs' adı altında dinlenme tesisi bulunan işletmeci Sıtkı Yılmaz, 2000 yılında Siirt Havaalanı'na iniş yaparken pisten çıkması sonucu hasar gören ve o günden itibaren hurdaya çakırtılıp THY'nin deposunda duran İngiliz yapımı 'RJ 70' tipi uçağı geçtiğimiz yıl ihale yöntemiyle satın aldı.

Yılmaz, İstanbul-Aksaray arasındaki 674 kilometrelik mesafeyi karayoluyla getirmek için uçağın kanat, gövde ve kuyruğunu söktürdü. Ardından parçalar 3 TIR'a yüklendi. Uçak, geçen yılın nisan ayı içerisinde Aksaray'a getirildi. İlk olarak uçağın kuyruk ve kanat kısımları montajlandı ve dış yüzeyi beyaz renge boyandı. İç mimarlar tarafından iç kısmı restorasyon yapılan uçak kafe, 6 boyutlu simülatör cihazı yerleştikten sonra önümüzdeki haftalarda hizmete açılacak.

İşletme sahibi Sıtkı Yılmaz, uçağa gelen müşterilerin takacakları özel gözlük ve simülatör cihazı sayesinde, kendilerini uçakta uçuyor gibi hissederek kahvelerini yudumlayacaklarını söyledi. Uçak kafenin yaklaşık 100 bin dolara mal olduğunu ifade eden Yılmaz, "Uçak kafe düşüncesi yaptığımız araştırmalar sırasında Hollanda'da bir uçağın süit oda şeklinde otele dönüştürüldüğünü öğrendim. Aynı sistemi kafe olarak faaliyete geçirmeyi planladım. Bunun içinde THY'nin hurdaya ayırdığı uçağı motoru dışındaki gövdesini ihale ile satın aldım" dedi.

Gemi kafe fikrinin ise, Uçak Kafe'nin isminin henüz faaliyete geçmeden tüm yurtta tanınmasından kaynaklandığını belirten Sıtkı Yılmaz, şöyle devam etti:

"Aksaray dışındaki iş seyahatlerimde tesisin yerini tarif ederken Uçak kafenin bulunduğu tesis dediğimde. Herkes 'orayı biliyoruz' dedi. Bu beni çok şaşırttı. Bunun üzerine şimdi de tesisin mesire alanı tarafına gemi kafe yapacağız. Tesisimizin bir tarafında uçak kafe, bir tarafında da gemi kafe olmuş olacak. "

Yaklaşık 12 metre uzunluğunda, 3 metre eninde olan geminin Piri Reis'in kullandığı gemiye uygulanarak yapıldığını ve adına da 'Piri Reis' konduğunu kaydeden Sıtkı Yılmaz, şunlara söyledi:

"Gemi, Ankaralı turizm şikreti tarafından özel yapılmış. Piri Reis'in kullandığı geminin bir maketi şeklinde. 2005 yılındaki İzmir Fuarının açılışında sergilenmiş. Onun dışında hirbir yerde kullanılmamış. Gemiyi parçalara ayıyarak TIR ile Ankara'dan Aksaray'a getirdik. Kısa sürede gemi kafemizi de hizmete sunacağız. " - Aksaray

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aksaray'a 'Uçak Kafeden' Sonra 'Gemi Kafe' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement