Alanya'dan 'engelsiz Turizm' Atağı - Son Dakika
Güncel

Alanya'dan 'engelsiz Turizm' Atağı

Alanya\'dan \'engelsiz Turizm\' Atağı

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde uygulanacak 'Engelsiz Turizm Kenti Alanya Projesi'nin işbirliği protokolü imzalandı.

02.12.2011 17:13

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde uygulanacak 'Engelsiz Turizm Kenti Alanya Projesi'nin işbirliği protokolü imzalandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Alanya Belediyesi, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği'nin (ALTİD) ortaklaşa hazırladığı 'Engelsiz Turizm Kenti Alanya Projesi'nin protokolü imzalandı. ALTSO konferans salonundaki imza törenine, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, Alanya Belediye Başkanı AK Parti'li Hasan Sipahioğlu, ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan, ALTİD Başkanı Gülçin Güner, belde belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Törende konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Alanya'nın bir ilke imza attığını belirterek, engelsiz turizm anlayışının dünyada hızla yaygınlaştığını söyledi. Kamusal alanlarda ve toplu taşıma araçlarında engellilerin ulaşılabilirliğine dair düzenlemelerin tamamlanması için kanunla öngörülen 7 yıllık sürenin 2012 yılının temmuz ayında sona ereceğini hatırlatan Arıcı, "Proje, turizmin çeşitlendirilmesi ve 12 aya yayılması konusunda büyük katkı sağlayacak" diye konuştu.

Projenin alternatif turizm açısından önemli bir kazanç olacağına değinen Kaymakam Hulusi Doğan da "Bir engellinin engelsiz bir şekilde denize ve havuza girdiğine gören insanlar bu projeye imrenecek" dedi. Proje hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Sipahioğlu, engelsiz kent adına çok önemli adımlar attıklarını belirtti., "Proje, herkes için ulaşılabilirliğin sağlanması ve engelsiz turizmin geliştirilmesine yönelik teknik ve finansal işbirliğini içeriyor" diye konuştu.

ALTİD Başkanı Gülçin Güner de söz konusu projeyle Alanya'nın bir adım öne atladığını söyledi. ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan ise projenin kentin ticari hayatına önemli bir kazanç sağlayacağını vurguladı.

Konuşmaların ardından 'Herkes için Alanya' sloganlı projenin protokolü, Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan ve ALTİD Başkanı Gülçin Güner arasında imzalandı. - Antalya/ Alanya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alanya'dan 'engelsiz Turizm' Atağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement