Aliyev'in Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı'na Yeniden Seçilmesi - Son Dakika
Güncel

Aliyev'in Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı'na Yeniden Seçilmesi

Aliyev\'in Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı\'na Yeniden Seçilmesi

AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır : "Şeffaf, demokratik ve katılım oranı yüksek seçim oldu"

10.10.2013 10:02

AK Parti Grup Başkanvekili Mihrimah Belma Satır, Azerbaycan'da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin "demokratik ve şeffaf bir ortamda gerçekleştirildiğini, katılım oranının ise yüksek olduğunu" söyledi.

Bir grup milletvekili ile seçim sürecini izlemek üzere Azerbaycan'da bulunan Satır, basın mensuplarına seçim süreci ve seçim sonuçlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Demokrasilerde seçimlerin, seçime katılım oranının ve seçim sürecinin sağlıklı ve şaibesiz geçmesinin öneminden bahseden Satır, Azerbaycan'da son derece demokratik, şeffaf ve katılım oranının yüksek olduğu bir seçim yaşandığını belirtti.

Seçim sisteminin çok iyi olduğunu ve gençlerin seçime katılımının çok olmasının dikkatlerini çektiğini ifade eden Satır, Türkiye-Azerbaycan arasındaki hem siyasi hem de ekonomik ilişkilerin çok daha artarak devam edeceğini ümit ettiğini söyledi.

Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar ise Türkiye'den 35 kişilik milletvekili heyetiyle geldiklerini ve birkaç gündür seçim sürecini yakından takip ettiklerini belirtti. Gözlemlerini paylaşan Ünüvar, Azerbaycan'da "demokratik, olgun ve şeffaf bir seçim yapıldığını" söyleyerek, sonucun hayırlı olmasını diledi.

Hem İlham Aliyev, hem de Türkiye'de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dönemlerinde Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin zirveye çıktığını belirten Ünüvar, bundan sonraki süreçte ikili ilişkilerin daha da ileri gideceğini umduğunu dile getirdi.

Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin sadece iki ülkeyi değil, hem bölgeyi hem de dünyayı yakından ilgilendirdiğini söyleyen Ünüvar, Azerbaycan doğalgaz ve petrolünün Türkiye üzerinden Avrupa'ya ve dünyanın farklı noktalarına taşındığını, bunun da dünya enerji güvenliği açısından çok önemli olduğunu belirtti. - Bakü

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aliyev'in Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı'na Yeniden Seçilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement