Alman Heyet, Silivri Cezaevini Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Alman Heyet, Silivri Cezaevini Ziyaret Etti

Alman Heyet, Silivri Cezaevini Ziyaret Etti

Almanya Federal Meclisi Sosyal Demokrat Partisi (SPD) Milletvekili Rolf Mützenich ile CHP Milletvekilleri Atilla Kart ve Faruk Loğoğlu, tutuklu CHP Milletvekilleri Prof.Dr.Mehmet Haberal ve gazeteci Mustafa Balbay'ı Silivri Cezaevi'nde ziyaret etti.

21.05.2012 19:35

Almanya Federal Meclisi Sosyal Demokrat Partisi (SPD) Milletvekili Rolf Mützenich ile CHP Milletvekilleri Atilla Kart ve Faruk Loğoğlu, tutuklu CHP Milletvekilleri Prof. Dr. Mehmet Haberal ve gazeteci Mustafa BalbaySilivri Cezaevi'nde ziyaret etti.

Rolf Mützenich, Atilla Kart ve Loğoğlu ile Almanya Göçmen Meclisleri Birliği Başkanı Tayfun Keltek ve Köln'deki Türk Sosyal Demokratları Derneği Yönetim Kurulu üyesi Erdal Tekin, Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde kalan Haberal ve Balbay ile görüştü. Yapılan görüşmenin ardından konuya ilişkin bir açıklama yapan Mützenich, "Buraya gelişim kendi isteğim ve arzumla olmuştur. Seçilmiş iki milletvekilini ziyaret etmeyi görev olarak kabul ediyorum. Bu görüşmenin dışarıda özgür bir ortamda değil de cezaevinde olmasının kendisini çok duygulandırdığını ifade etti" dedi.

Mützenich, Fransa'daki seçimlerin ardından Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmesi için yeni bir olanak doğduğunu, bu noktadaki değerlendirmelerinin ise insan hakları ve hürriyetlerin Türkiye'de ne şekilde değer gördüğü konusunda olacağını vurguladı. Mützenich, vekillerin uzun süredir tutuklu kalmasının halkın iradesine uymadığını, bu durumun demokratik devlet unsurunu göstermediğini belirten Mützenich, seçilmiş parlamenterlere karşı yapılan tavırların Avrupa ve Almanya politikacılarını ilgilendirdiğini söyledi.

Atilla Kart ise, "Türkiye'deki demokrasi ayıpları artık demokrasi utancına düzüşmüştür. Artık Avrupa'da heyetler resmi görevlerde resmi görevlendirmelerle bu süreci takip eder hale gelmişlerdir. Hükümetin burada artık bir takım dersler çıkarması gerekiyor. Başbakanın bu gerçeği görmesi gerekiyor. Türkiye'de maalesef ortaya çıkan tablo şudur ki; 1980 - 12 Eylül'ündeki demokrasinin aynı şartlarını yaşamaktadır. Böyle bir demokrasiyi kabul etmiyoruz. Böyle bir demokrasi olamaz reddediyoruz. AK Partiye oy veren vatandaşlarımıza anlatıyoruz. Bizim bu hükümetten bir beklentimiz yok, Başbakandan bir beklentimiz yok. Biz Türkiye'deki sağ duyulu vatandaşlarımıza AK Parti'ye oy veren vatandaşlarımıza bu tabloyu anlatıyoruz, bu şikayetlerimizi anlatıyoruz ve ifade ediyoruz" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Alman Heyet, Silivri Cezaevini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement