Alman Kadının Cenazesi Alanya'da Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Alman Kadının Cenazesi Alanya'da Toprağa Verildi

Alman Kadının Cenazesi Alanya\'da Toprağa Verildi

Yozgat'ın Akdağmadeni İlçe Mezarlığına geçen yıl defnedilen ve iki gün önce mezarından çıkartılan Alman kadının cenazesi Antalya Alanya'da toprağa verildi.

18.08.2012 17:08

Yozgat'ın Akdağmadeni İlçe Mezarlığına geçen yıl defnedilen ve iki gün önce mezarından çıkartılan Alman kadının cenazesi Antalya Alanya'da toprağa verildi.

Mart 2011 tarihinde Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesine bağlı Oluközü beldesi mesire alanında bulunan kimliği belirsiz kadın cesedi, Akdağmadeni Cumhuriyet Savcılığı kararıyla 21 Mart 2011 tarihinde Akdağmadeni Devlet Hastanesi morguna kaldırılmıştı. 4 Mayıs 2011 tarihine kadar morgda bekletilen cenaze, bir yakını çıkmayınca Akdağmadeni Mezarlıklar Müdürü Yusuf Yener'e teslim edilerek İslami kurallara göre Kimsesizler Mezarlığına defnedilmişti.

Defnedildikten 6 ay sonra kadının Almanya vatandaşı Roswitha Marga Elisabeth Waltraut Janecke olduğu belirlenmişti. Janecke'nin ailesine ulaşılması sonucu aile cesedi Antalya'ya nakletmek istedi ancak savcılığın bir yıldan önce nakledilmesinin uygun olmayacağını bildirmesi üzerine aile 13 Ağustos 2012'de tekrar müracaat etmişti. 16 Ağustos'ta ise mezar açılarak cenaze Concordia Defin ve Cenaze hizmetleri tarafından Alanya'ya getirildi. Roswitha Marga Elisabeth Waltraut Janecke'nin cenazesi bugün Alanya Yabancılar Mezarlığı'nda düzenlenen törenle kızı Roswita Janecke ve torunu Benjamin Janecke'nin de katıldığı törenle toprağa verildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Alman Kadının Cenazesi Alanya'da Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement