İlk Defa Bir Türk CDU İlçe Başkanlığına Seçildi - Son Dakika
Güncel

İlk Defa Bir Türk CDU İlçe Başkanlığına Seçildi

İlk Defa Bir Türk CDU İlçe Başkanlığına Seçildi

Almanya'da İktidar Partisi Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi üyeleri Karlsruhe kentinin Waghaeusel ilçe başkanlığına Aylin Arabacı Pfab'ı seçti.

06.08.2013 10:09  Güncelleme: 10:29

Almanya'da İktidar Partisi Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) üyeleri Karlsruhe kentinin Waghaeusel ilçe başkanlığına Aylin Arabacı Pfab'ı seçti. Müslüman bir Türk'ün Muhafazakar Hıristiyan Parti'nin İlçe Başkanlığına seçilmesi Almanya'da sansasyon oldu.

Almanya Baden Württemberg Eyaleti Karlsruhe kentinin 20 bin nüfuslu Waghauesel ilçesinde Karlsruhe doğumlu bir çocuk annesi Aylin Arabacı Pfab (37) CDU parti teşkilatının başkanlığına seçildi. İlkokul öğretmeni olan Aylin Arabacı Pfab üç ismi, Türk, Müslüman kökenli, genç, dinamik, güzel, modern, feminist, seksi görünümlü ve karın boşluğundan kasıklarına kadar uzanan 'zambak' dövmesiyle Alman basınının da dikkatini çekmeye devam ediyor.

İlk defa bir Türk göçmenin CDU parti teşkilat başkanlığına seçilmesinin ardından komşu eyalet Rheinland Pfalz'dan ismi gizli tutulan başka bir göçmen adayın parti başkanlığı adaylığı Almanya'da konuşulmaya başlandı. DHA muhabirine konuşan Pfab şunları söyledi:

'Ben 1976 yılında Karlsruhe kentinde dünyaya geldim annem İstanbul, babam Tekirdağlı. Eşim ise herkesin sandığı gibi Alman değil isimi Tolga Pfab annesi Adanalı babası ise Alman. Eşim Tolga ve oğlum Semi (3,5) çok güzel Türkçe konuşuyor. Türk arkadaşım Ebru Baz'ın tavsiyesi üzerine iki ay önce mayıs ayında CDU partisine üye oldum. Önceden siyasetle pek ilgim yoktu. Bir ay sonra haziran ayında 200 üyeli CDU teşkilatında başkanlık seçimi yapıldı ve başkanlığa seçildim. Bende şaşırdım, her şey çok hızlı gelişti. İlk defa bir Türk Almanya'da CDU parti başkanlığına seçildi. Seçilmemle beraber herkesin bana yardımcı olacağını ve destekleyeceklerini söylemeleri beni daha çok sevindirdi. Yabancı kökenli hatta Müslüman Türk olarak parti ismin Hıristiyanla başlayan bir partide başkanlığa seçilmem Alman siyasetçileri daha çok sevindirdi. Eyalet'in eski İçişleri Bakanı Heribert Rech beni ilk tebrik edenlerden olup partide çalışmalarımı övdü.'

KOHL'ÜN SÖZLERİ ÇOK KOMİK

Almanya eski şansölyesi Helmut Kohl'ün 'Türkleri uyumsuz olduğu için % 50'sinin Almanya'dan kovma planın 30 yıl sonra gündeme gelmesini değerlendiren çiçeği burnunda Waghauesel ilçesi CDU başkanı Aylin Arabacı Pfab 'Bu açıklamaya ancak gülünür çok komik buluyorum' diye yorumladı. Pfab şöyle devam etti:

'CDU başkanlık görevinde çalışmalarım ilçede halka daha yakın olmak, halkın sorunlarına cevap vermek istiyorum. Alman toplumundan daha çok yardımlaşma destek görüyorum. Sosyal paylaşım siteleri olmakla beraber Almanya'nın dört bir yanından tebrik mesajları geliyor. Tek üzüldüğüm konu Türk temsilciliğinden veya sivil toplum örgütlerinden bugüne kadar bir tebrik mesajı maalesef alamadım. Haftalarca Alman medyası ve özellikle eyalet medyası bir Müslüman'ın CDU başkanlığına seçilmesini kamuya duyurmasına rağmen.

ALMANYA VATANIM TÜRKİYE GÜZELLİKLERİN OLDUĞU YER

Almanya'yı vatanım olarak görüyorum çünkü burada doğdum, burada eğitim aldım ve yaşıyorum. Türkiye güzelliklerin olduğu cennet bir ülke . Tatilde Akdeniz, Ege sahillerini dolaşıyoruz. Ben ve ailem Kemalistiz. Türkiye'nin geleceği için biz hep Atatürk ilkeleri, reformların izinden giden ve destekleyen olduk. Atatürk reformları silinmemeli bu değerlere sahip çıkılmalı. Ben koyu Fenerbahçe taraftarıyım eşim ise ne yazık Galatasaraylı. Boş zamanlarımı bahçe işiyle, kitap okuyarak,müzik dinleyerek geçiriyorum. 14 yıl şov dansçısı olarak farklı etkinliklerde sahneye çıktım. En çok salsa dansına bayılıyorum. Müzikte Sezen Aksu ve Robbie Williams tercihim. Mayıs ayından itibaren izlediğim 'Gezi Parkı' olayları iktidar partisi AKP ve başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın laik ve demokrat olmadığını teyit ediyor. Polis'in eylemcilere karşı yapılan orantısız şiddet uygulaması dünyada Türkiye imajını olumsuz etkiledi. Ülkem adına çok üzüldüm, hala üzgünüm.

SAYGIDA AYRIM OLMAMALI

Saygı, sevgi, yardımlaşma her zaman her yerde herkes için olmalı. Kültür din farkı gözetilmemeli. Hepimiz göçmeni, Almanı, farklı dinler el birliğiyle beraber çalışmalıyız. Otuz yıl önce CDU partisi onursal başkanı dönemin başbakanı Helmut Kohl'ün Türkleri asimile etme ve kovma planın ortaya çıkması çoğu CDU partilileri tasvip etmiyor. Şimdi bir Türk kökenli Müslüman olarak Alman CDU üyeleri tarafından başkanlığa seçildim. Demek ki Almanya'da eğitimli, partide görev almak isteyen Türklere de şans veriliyor.?

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İlk Defa Bir Türk CDU İlçe Başkanlığına Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement