Almanya'da Sebastian Edathy Hakkındaki Soruşturma - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Sebastian Edathy Hakkındaki Soruşturma

Almanya\'da Sebastian Edathy Hakkındaki Soruşturma

FDP Genel Başkan Yardımcısı Wolfgang Kubicki, SPD Federal Meclis Grup Başkanı Oppermann hakkında suç duyurunsa bulunacak Savcılığın, Edathy hakkındaki soruşturmayla ilgili Federal Meclis'e gönderdiği gizli ibareli mektubun, Meclis Başkanı Lammert'in ofisine bırakılmadan önce açıldığı belirlendi.

17.02.2014 18:55

Hür Demokrat Parti (FDP) Genel Başkan Yardımcısı Wolfgang Kubicki, eski Sosyal Demokrat Parti (SPD) Milletvekili Sebastian Edathy soruşturmasına ilişkin SPD Federal Meclis Grup Başkanı Thomas Oppermann hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Kubicki, gazetecilere yaptığı açıklamada, Oppermann'ın Edathy ile ilgili iddiaları doğrulatmak için Federal Suç Dairesi Başkanı Jörg Ziercke'yi aramasının soruşturmanın gizliliğinin ifşa edilmesine yönelik bir girişim olduğunu ifade etti. Söz konusu aramayı yaptığını Oppermann'ın kabul ettiğini hatırlatan Kubicki, bu davranışının bir özrünün olmadığını kaydetti.

Devlet memurlarının da öğrendikleri özel kişilerle ilgili bilgileri başkalarına anlatmaması gerektiğini belirten Kubicki, Ziercke hakkında da soruşturma başlatılması gerektiğini savundu. Kubicki, en geç yarın Opperman hakkında suç duyurusunda bulunacağını bildirdi.

Federal Meclis Sözcüsü Ernst Hebeker ise Alman Haber Ajansı'na (DPA) yaptığı açıklamada, Hannover Savcılığının, Edathy hakkında başlatılan soruşturma kapsamında  Federal Meclis'e gönderdiği mektubun Federal Meclis Başkanı Norbert Lammert'in ofisine gelmeden önce açıldığını söyledi.

Öte yandan, savcılığın 6 Şubat'ta gönderdiği mektubu Lammert'in ofisine yaklaşık 1 hafta sonra ulaştığı belirtildi.

Yeşiller Partisi Federal Meclis Milletvekili Britta Hasselmann, kendilerinin Birlik Partileri ve SPD'de kimin kime güvendiğiyle ilgilenmediklerini belirterek, "Kim ne zaman ve kimin kimle bir şeyler. konuştuğunu bilmek istiyoruz" dedi.

Hasselmann, yapılan çelişkili açıklamaların ardından Ziercke, görevinden istifa eden Hans-Peter Friedrich ve SPD yönetiminin Federal Meclis İçişleri Komisyonu'nda sorulara cevap vermeleri gerektiğini kaydetti.

Kanadalı güvenlik birimleri,  yaptıkları soruşturma kapsamında Edathy'nin isminin de bulunduğu bir listeyi Federal Suç Dairesi'ne göndermiş, BKA Başkanı Ziercke de milletvekili Edathy'nin söz konusu listede olduğu yönünde İçişleri Bakanlığı Müsteşarına bilgi verdiği ortaya çıkmıştı.

Dönemin İçişleri Bakanı Friedrich de  2013 yılının ekim ayında Birlik Partileri ile koalisyon görüşmesi yapan SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel'e bu konuyu iletmiş, Gabriel'in  de Oppermann ve şimdiki Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ile görüştüğü, daha sonra Oppermann'ın bilgi edinmek için Ziercke'yi aradığı belirtilmişti.

Kanadalı bir şirketten çocuk pornografisi içeren görsel ürünler almakla suçlanan ve hakkında soruşturma başlatılan Edathy, iddiaları kabul etmiyor.  Edathy, 7 Şubatta sağlık durumunu gerekçe göstererek milletvekilliğinden istifa etmişti. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya'da Sebastian Edathy Hakkındaki Soruşturma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement