Almanya?da Şehitler İçin Ahde Vefa Gecesi - Son Dakika
Güncel

Almanya?da Şehitler İçin Ahde Vefa Gecesi

Almanya?da Şehitler İçin Ahde Vefa Gecesi

Almanya'da şehitler için ahde vefa gecesiMehmet Uzun/Delmenhorst, 11 Mart (DHA)-Almanya'nın Delmenhorst kentinde Delmenhorst İslam Toplumu (IGD) tarafından Ahde Vefa günü düzenlendi.

11.03.2016 16:07

Almanya'da şehitler için ahde vefa gecesi

Mehmet Uzun/ Delmenhorst, 11 Mart (DHA)-

Almanya'nın Delmenhorst kentinde Delmenhorst İslam Toplumu (IGD) tarafından Ahde Vefa günü düzenlendi. IGD tarafından ilk kez düzenlenen program Delmenhorst'un tarihi salonu Markthalle yapıldı. Merkez Camisi, Mevlana Camisi ile Yeni Caminin destek verdiği programa çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Vefat edenler ve şehitler için dualar okundu

Ahde Vefa programı Delmenhorst kentinde yaşayan ve vefat edenleri anmak, onları tekrar hatırlamak ve dualar okumak için düzenlendi. Programda 3 camiden gelen din görevlileri vefat edenler için Kur'an-ı Kerim'den ayetler okudu, dualar yaptı ve ilahiler söyledi. Dualara salonda bulunan insanlarda eşlik etti.

Birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı

Ahde Vefa Programında din görevlileri yaptıkları konuşmalarda İslam Dini'nin güzelliklerini anlatıp barışçıl yönüne dikkat çekti. DİTİB Merkez Camisi din görevlisi Yunis Altun, 'Güzel vatanımız içinde düşman olmak, ayrışmak niye. Havası, suyu, toprağı hepimize yetecek vatan parçasını niye bölmeye çalışıyoruz. Yürekler bölünürse topraklarda bölünür. Önce yürekleri birleştirmemiz lazım' diye konuştu. Konuşmanın ardından şehitlerimiz ve Delmenhorst'da vefat eden Türkler için dualar okundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Almanya?da Şehitler İçin Ahde Vefa Gecesi - Son Dakika


Advertisement