Almanya Eski Cumhurbaşkanı Wulff: Oğlumun Odasında Türk Bayrağı Asılı - Son Dakika
Güncel

Almanya Eski Cumhurbaşkanı Wulff: Oğlumun Odasında Türk Bayrağı Asılı

Almanya Eski Cumhurbaşkanı Wulff: Oğlumun Odasında Türk Bayrağı Asılı

*Almanya 10. Cumhurbaşkanı Christian Wulff, "7 yaşındaki oğlum Linus Florian'ın odasında iki tane bayrak asılı. Biri Alman diğeri Türk bayrağı...Oğlum Türk bayrağını çok sevdi.

20.05.2015 13:19

* Almanya 10. Cumhurbaşkanı Christian Wulff,

"7 yaşındaki oğlum Linus Florian'ın odasında iki tane bayrak asılı. Biri Alman diğeri Türk bayrağı...Oğlum Türk bayrağını çok sevdi."

Haber-Kamera: Enver ALAS - İSTANBUL/ DHA

İstanbul'da etkinliğe katılan Almanya 10. Cumhurbaşkanı Christian Wulff, "7 yaşındaki oğlum Linus Florian'ın odasında iki tane bayrak asılı. Biri Alman diğeri Türk bayrağı...Oğlum Türk bayrağını çok sevdi" dedi.

Christian Wulff, "Türk-Alman Ortak Okul Öncesi Eğitim Projesi" kapsamında Almanya'nın en köklü okul öncesi eğitim kurumlarından biri olan Fröbel Anaokulları'nın Türkiye'deki birinci yıl dönümü kutlamasına katıldı.

Levent'teki Fröbel Anaokulu'nda düzenlenen kutlama programında bir konuşma yapan Wulff, 7 yaşındaki oğlu Linus Florian'ın Türk bayrağını çok sevdiğini belirterek oğlunun odasında Almanya bayrağı ile birlikte asılı 2 bayraktan birinin Türk bayrağı olduğunu söyledi. Wulff, "Köln'de 18 bin kişinin katıldığı bir etkinlikte konuşma yapmıştım. Bana orada bir Türk Bayrağı hediye edildi. Oğlum bu bayrağı çok sevdi ve odasına astı. Oğlumun odasında Alman ve Türk bayrakları yan yana asılı duruyor" dedi.

"ALMANYA İLE TÜRKİYE ARASINDA ÇOK ÖNEMLİ BAĞLAR VAR"

2010-2012 yıllarında Cumhurbaşkanlığı görevi yaptığı dönemde Alman-Türk ilişkilerinin geliştirilmesine verdiği önemle bilinen Wulff, Türkiye ile Almanya arasında çok önemli bağların olduğunu söyledi. Wulff, "Almanya'da 3 milyona yakın Türk yaşıyor. Bu bizim için çok gurur duyduğumuz bir şey" diye konuştu. Christian Wulff, Cumhurbaşkanlığı görevi sırasında kendisinin de katkıları ile hayata geçen Türk-Alman Ortak Okul Öncesi Eğitim Projesi kapsamında İstanbul'da açılan ve birinci yılının dolduran Fröbel Anaokulu'nun önemine değindi. Wulff, "4-6 yaş çocuk gelişimi için çok önemlidir. Bu yaş dönemi çocuklar için en heyecanlı dönemdir. Bu dönemde öğrenim ve gelişim çok hızlıdır. Bu okula çocuklarını kaydettiren velilere teşekkür ediyorum" dedi.

"6 YAŞ ÖNCESİ ÇOCUKLARA DİL ÖĞRETMEK ÇOK ÖNEMLİ"

6 yaş öncesi çocuklara dil öğretmenin çok önemli olduğuna vurgu yapan Wulff, çocukların dil eğitimi için aileleri tarafından desteklenmesi gerektiğinin de altını çizdi.

"ALMANLAR OLARAK BİZ BUNU YAPMAYIZ"

Konuşmasının ardından basın mensuplarının 7 Haziran seçimleriyle ilgili sorusu üzerine ise Wulff, "Diğer dış ülkelerdeki iç siyasetle ilgili bilgi vermeyi doğru bulmuyorum. Almanlar olarak biz bunu yapmayız" ifadelerini kullandı.

ÇOK KÜLTÜRLÜ VE ÇOK DİLLİ EĞİTİM VERİLİYOR

Fröbel Anaokulları'nın Türkiye CEO'su Elif İçbiler Welsh'de konuşmasında öğrencilere çok kültürlü ve çok dilli eğitim verdiklerini belirterek, "Burada sınıf ve yaş ayrımı yok. Çocuklar mümkün olduğu kadar özgür ortamlarda eğitim görüyorlar. İngilizce, Almanca ve Türkçe eğitim veriyoruz. Şu an 60 öğrenci eğitim görüyor. Eylül ayında yeni eğitim yılına 90 öğrenci ile başlayacağız. Önümüzdeki dönemde biri Anadolu diğeri Avrupa Yakası olmak üzere iki okul daha açmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Öte yandan Christian Wulff, Levent'teki Fröbel Anaokulu'nda düzenlenen kutlama programında okulda eğitim gören öğrencilerle yakından ilgilendi. Wulf, Fröbel Anaokulları'nın Uluslararası CEO'su Johannes Kwasahik, Türkiye CEO'su Elif İçbiler Welsh ve okulda eğitim veren öğretmenlerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Almanya Eski Cumhurbaşkanı Wulff: Oğlumun Odasında Türk Bayrağı Asılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement