Almanya Eski Cumhurbaşkanı Wulff'un Yargılanması - Son Dakika
Güncel

Almanya Eski Cumhurbaşkanı Wulff'un Yargılanması

Almanya Eski Cumhurbaşkanı Wulff\'un Yargılanması

Duruşmada Wulff’un ayrı yaşadığı eşi Bettina Wulff tanık olarak dinlendi.

12.12.2013 15:53

Almanya'nın eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff'un  "Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı" olduğu dönemde katıldığı bir festivalde 719,40 avroluk konaklama ve yemek masrafını bir yapımcının  ödemesi nedeniyle hakkında "çıkar sağlamak" suçlamasıyla açılan davanın bugünkü duruşmasında Wulff'un eşi Bettina Wulff tanık olarak dinlendi.

Christian Wulff, ocak ayından beri ayrı yaşadığı eşi Bettina Wulff'u adliye binasında sarılarak karşıladı. Daha sonra Hannover Eyalet Mahkemesinde görülen davanın duruşmasında yaklaşık bir saat ifade veren Bettina Wulff, eşinin film yapımcısı David Groenewald ile yakın arkadaş olduğunu söyledi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Frank Rosenow'un, soruları üzerine Bettina Wulff, eşi ile düzenli görüştüğünü ve dostane bir ilişkisi olduğunu belirtti. Söz konusu festivale gitme fikrinin 2008 yılının başında ortaya çıktığını belirten Bettian Wulff, "David, bizi festivale katılmaya davet etti' ifadesini kullandı.

Wulff, eşinin yoğunluğu nedeniyle özel davetlere katılmasının zor olduğunu, bu nedenle özel randevuların  ikinci planda kaldığını, öncelikle resmi davetlere katıldıklarını kaydetti.

Festivale daha sonra resmi olarak katıldıklarını  belirten Wulff, eşinin, burada Alman Birinci Televizyon Kanalı ARD'de yayınlanan polisiye dizisi "Tatort"un" senaryosuna etkisi olan oyuncu Maria Furtwaengler ile görüşmek istediğini ifade etti.

Wulff'un Furtwaengler ile "Tatort" dizisinde Aşağı Saksonya eyaletinin daha olumlu yansıtılmasını konuşmak istediğini belirten Bettina Wulff, dizide eyaletin "olumsuz" gösterilmesinden rahatsız olduklarını kaydetti. Wulff'un ayrıca medya şirketi sahibi Hubert Burda ile de görüşmek istediğini söyledi.

Christian Wulff'un kredi kartına sahip olmasına rağmen bunu çok fazla kullanmak istemediğini ve üzerinde nakit para taşıdığını anlatan Bettina Wulff, eşinin para cüzdanının olmadığını ve parayı pantolonunun cebinde taşıdığını kaydetti.

Bettina Wulff, mahkeme heyeti Başkanı Rosenow'un festivalde ne yendiği ve masrafların büyük bir bölümünü oluşturan 5 şişe şampanyadan kimin içtiğini sorması üzerine de  kendisinin o dönem çocuk emzirdiğini ve alkollü içeceklerden uzak durduğunu ifade etti. Bettina Wulff, eşinin de alkolü çok fazla tüketmediğini vurguladı.

Mahkeme heyeti, daha sonra duruşmayı 19 Aralık'a erteledi.

Öte yandan, dava kapsamında bugüne kadar dinlenen şahitler Wulff'un lehine ifade verdi.  Duruşma öncesi adliye binası önünde toplanan ve üzerinde Wulff'un resminin bulunduğu maskeler takan bir grup ise  "Wulff suçlu değildir" şeklinde slogan attı. Gruptakiler, duruşma başladıktan sonra sessizce dağıldı.

Christian Wulff'un  "Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı" olduğu dönemde katıldığı bir festivalde 719,40 avroluk konaklama ve yemek masrafını yapımcı Gronewald'ın ödemesi nedeniyle  "çıkar sağlama" suçundan Wulf ve Gronewald'a dava açılmıştı. Ülkede "çıkar sağlamak" suçuna 3 yıla kadar hapis cezası veriliyor.

Horst Köhler'in görevinden ayrılmasının ardından 2010 yılında cumhurbaşkanı seçilen Wulff, Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı olduğu  dönemde bir iş adamının eşinden aldığı düşük faizli kredi ve iş adamlarının villasında yaptığı tatillerinin ortaya çıkmasından sonra 2012 yılında görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya Eski Cumhurbaşkanı Wulff'un Yargılanması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement