Almanya Türk Toplumu Seçim Analizini Açıkladı - Son Dakika
Güncel

Almanya Türk Toplumu Seçim Analizini Açıkladı

Almanya Türk Toplumu Seçim Analizini Açıkladı

Almanya'da 22 Eylül tarihinde genel seçimler olacak.

17.09.2013 18:04

Almanya'da 22 Eylül tarihinde genel seçimler olacak. Almanya Türk Toplumu (TGD) seçimler öncesinde mecliste grubu bulunan partilere gönderdiği 7 soruluk metinle, partilerin göçmen politikalarını ele aldı. TGD Başkanı Kenan Kolat, partilerden gelen yanıtları bir basın toplantısıyla duyurdu ve değerlendirme yaptı.

Konuşmasına Türk kökenli seçmenden mutlaka sandığa gitmesini isteyerek başlayan Kenan Kolat, bu seçimlerde oyların baş başa gittiğini ve Türkiye kökenli seçmenlerin oylarının Almanya'da oluşacak iktidarı belirleyebileceğini belirtti. Kolat, genel oylar içindeki 1.8 oranındaki Türk oylarının çok etkili olacağını düşündüğünü vurguladı.

TGD Başkanı Kolat, gelen cevaplara göre Hıristiyan Demokrat Parti CDU dışındaki bütün partilerin genelde Almanya'da yaşayan Türk toplumunun ve göçmenlerin taleplerini karşılayabilecek olumlu yaklaşımlar sergilediğini söyledi. Hıristiyan Demokratların'da Türkiye'nin AB üyeliğine karşı eskisi gibi sert tavır takınmadığını gözlemlediklerini belirten Kolat, CDU'nun artık sadece Türkiye'nin koşulları yerine getirmediği için üye olmadığını gerekçe olarak gösterdiğini, bundan da şayet koşulları yerine getirirse üye olabileceği anlamı çıkarılabileceğini söyledi. Yine CDU hariç diğer bütün partilerin çifte vatandaşlığı savunduğunu kaydeden Kenan Kolat 'Aslında mecliste bu konuda bir çoğunluk var. Partiler ciddi şekilde istiyorlarsa mecliste çoğunlukta varsa bunu yapabilirler. Kimsenin konuyu 'biz önce böyle istiyorduk sonra değişti' noktasına getirmemelerini istiyoruz. Bu konunun takipçisi olacağız. Ayrıca ırkçılıkla mücadele konusunda da gördüğümüz, hala partilerin konunun ciddiyetinin farkında olmadığı. Almanya'daki kurumsal ve yapısal ırkçılık konusunun üzerine gidilmesi gerekiyor. Ama şunu ifade edebilirim ki artık SPD'de, Yeşiller Partisi'de, Sol Parti'de yavaş yavaş bu konuyu bizimle aynı görmeye başladı dedi.

TGD Başkanı, bu seçimlerden önce ilk defa bölge adaylarıyla ilgli bir kampanya yaptıklarını, yaklaşık 1500 bölge adayına yazdıklarını ve bunların 500'ünden cevap aldıklarını belirtti. Kolat, 15 sorudan oluşan soruların ve milletvekili adaylarının cevaplarının internet sitelerinde takip edilebileceğini sözlerine ekledi.

Son olarak Türk kökenli seçmenlerden mutlaka seçim sandığına gidip oylarını kullanmalarını isteyen Kenan Kolat 'Sandığa gitsem de bir şey değişmez demeyin. Mutlaka gidin ve demokratik hakkınızı kullanın. Çünkü Almanya'nın geleceğini artık bizler belirleyeceğiz. Sandık başında görünerek bir farkındalık yaratmak bakımından bile çok önemli ifadelerini kullandı.

Basın toplantısına Alman basınının yoğun ilgisi olduğu görüldü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Almanya Türk Toplumu Seçim Analizini Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement