"Ana" Uçağı, Serbest Bırakılan Türk İşçileri Almak İçin Irak'a Gidiyor - Son Dakika
Güncel

"Ana" Uçağı, Serbest Bırakılan Türk İşçileri Almak İçin Irak'a Gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla özel uçak "ANA", Irak'ta serbest bırakılan Türk işçileri Türkiye'ye getirmek üzere Bağdat'a gidecek.

30.09.2015 11:46  Güncelleme: 11:51

Irak'ın başkenti Bağdat'ta 2 Eylül'de kaçırılan 16 Türk işçi, 28 gün sonra serbest bırakıldı. İşçiler, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi ile birlikte Basra'dan Bağdat'a hareket etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla özel uçak "ANA", Irak'ta serbest bırakılan Türk işçileri Türkiye'ye getirmek üzere Bağdat'a gidecek.

DAVUTOĞLU: BAĞDAT BÜYÜKELÇİMİZ TESLİM ALDI

Birleşmiş Milletler (BM) görüşmelerine katılmak üzere New York'ta bulunan Başbakan Davutoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden Türk işçilerin Bağdat Büyükelçisi tarafından teslim alındığını ve işçilerin sağlık durumlarının iyi olduğunu belirterek şöyle dedi:

"Bir süredir Bağdat'ta alıkonulan 16 işçimizi az önce Bağdat büyükelçimiz teslim aldı. Bazı işçilerimizle telefonda konuştum. Çok şükür sağlıkları yerinde. En kısa sürede memlekete dönmeleri için tüm hazırlıklar yapılıyor. Bu süre içinde işçilerimiz için yoğun çaba gösteren tüm Iraklı dostlarımıza kalpten teşekkür ediyorum. İşçilerimizin yakınlarına da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Irak'ın yeniden imarı için bugüne kadar olduğu gibi hükümetimiz, şirketlerimiz ve insanımızla Irak'ın yanında olmaya devam edeceğiz."

ERDOĞAN DA İŞÇİLERİ ARADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bağdat Büyükelçisi ve iki işçi ile telefonla
görüşüp tebrik etti, geçmiş olsun dileklerini iletti.

2'Sİ DAHA ÖNCE SERBEST BIRAKILMIŞTI

Irak'ın başkenti Bağdat'ta bir şantiyede çalışan Türk vatandaşı 3 mühendis, 1 muhasebeci ve 14 işçi asker üniformalı ve maskeli kişiler tarafından kaçırılmıştı. İşçilerden Necdet Yılmaz ve Ercan Özpilavcı 2 hafta önce serbest bırakılmıştı.

"Ana" Uçağı, Serbest Bırakılan Türk İşçileri Almak İçin Irak\'a Gidiyor

Son Dakika Güncel 'Ana' Uçağı, Serbest Bırakılan Türk İşçileri Almak İçin Irak'a Gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • celik: AKP TESEKKURLER !!!! Bu sayfadaki tüm Ateislere yahudi lere ve ermenilere oh olsun . 26 23 Yanıtla
    akp çin malıdır: sus len cakma cin malı müslümanlar sizi :) 2 1 FATİH TORUNUUU: hem ileri zekalı hülog bu arada akp demezler ak parti derler sizinkiler . bide bunu idrak edecek organ olsa malesef defolu doğunca insan bişey diyemem. 0 0
  • erzurum Tekman lı: bu işçi lerin kacirilmasindan akp nin bir seçim oyunu Tamda seçime bir ay kala böyle show yapmasın ın Altında bu neden olabilir çünkü akp ile işid aynı safta lar 19 16 Yanıtla
  • MARDİNLİ: AMPULLERİ SONDURUN SHOW BAŞLIYOR ARKADASLAR. 3 3 Yanıtla
  • şov başlasın: tam akepenin istediği şey , ŞOV başlasın 4 0 Yanıtla
  • osmanlı ocakcısı: Bunlar hep danışıklı dövüş çok iyi siyaset yapıyorlar allahtan korkmadan, önce yakalat sonra kurtar yada önce yakalat sonra bıraktır çok gördük bu oyunu. bu millet iyiki araştırmıyor iyiki sadece sizin gazete ve sosyal paylaşım sitelerinize bakıyorlar yoksa uyanırlardı. 1 1 Yanıtla
  • şirin : helal sana AKP düşmanlar çatır çatır catlasin 0 1 Yanıtla

Advertisement