Anestezi Kurbanı Eşi İçin AİHM'e Gidecek - Son Dakika
Güncel

Anestezi Kurbanı Eşi İçin AİHM'e Gidecek

Anestezi Kurbanı Eşi İçin AİHM\'e Gidecek

Burdur'un Bucak ilçesinde eşi Anna Martha Ilonka Şimşek'i anestezi sonrası girdiği komanın ardından kaybeden Aydın Şimşek, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gideceğini söyledi.

06.10.2012 11:55

Burdur'un Bucak ilçesinde eşi Anna Martha Ilonka Şimşek'i götürdüğü özel bir hastanede MR için verilen anestezi sonrası girdiği komanın ardından kaybeden Aydın Şimşek (66), savcılığın kovuşturma yapılmasına yer olmadığı kararı üzerine Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gideceğini söyledi.

Almanya'da emekli olduktan sonra Alman asıllı 44 yıllık eşi Anna Martha Ilonka Şimşek ile birlikte Fethiye'de yaşamaya başlayan Aydın Şimşek, 2010 yılı Eylül ayında bel ağrılarından şikayet eden eşini doktorlara götürmesine rağmen sonuç alamadı. Tavsiye üzerine eşini Burdur'un Bucak ilçesindeki özel bir hastaneye götüren Aydın Şimşek, şunları kaydetti:

"Almanya'da çekilen MR göstermemize rağmen hastanedeki doktor, yeni bir MR çekilmesini istedi. Eşim heyecan duyduğunu, yeni bir MR çekilmek istemediğini söyledi. İlgili doktor, anestezi ile bu işi yapacaklarını belirttiler. Hastanede görevli Ahmet isimli doktor, anestezi uygulayıp, eşimi MR cihazına soktu. Eşim burada bayıldı. Nefes almamaya başladı. Eşime suni solunum ve kalp masajı yapıldı. 72 saat hastanede komada kaldıktan sonra sonuç alamayınca özel uçakla Almanya'ya götürdüm. 24 Ekim 2010 tarihinde kaybettim. Eşimin ölümüne neden olan doktorlar ve hastane hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na ve Sağlık Bakanlığı'na suç duyurusunda bulundum."

Cumhuriyet Savcılığının 27 Mart 2012 tarihinde kovuşturmaya yer olmadığına karar verdiğini belirten Şimşek, "Şimdi İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracağım. Çünkü eşim yürüyerek, sağlam şekilde hastaneye girdi, komada çıktı. Vicdanen rahatsızım. O hastaneye eşimi götürdüğüm için pişmanım. Ancak eşimi ölüme götüren MR olduğu halde, MR çekilmesine zorlayan, yüksek anestezi veren kişiler hakkında bir şey yapılamaması ve hastanenin tam teçhizatlı olmaması beni üzüyor" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Anestezi Kurbanı Eşi İçin AİHM'e Gidecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement