Ankara'da Sanatçıları Buluşturan Sergi - Son Dakika
Güncel

Ankara'da Sanatçıları Buluşturan Sergi

Ankara\'da Sanatçıları Buluşturan Sergi

Ankara'da sanatçıları buluşturan sergiANKARA'da Port Art Gallery'de bu yıl ikincisi düzenlenen Passport Art projesinin eserleri sergilenmeye başladı.

06.03.2016 13:12

Ankara'da sanatçıları buluşturan sergi

ANKARA'da Port Art Gallery'de bu yıl ikincisi düzenlenen Passport Art projesinin eserleri sergilenmeye başladı. Türkiye genelinden katılan 23 sanatçının 115 eserleri Ankaralı sanatseverler tarafından ilgiyle izlendi.

Passport projesinin kratörü Hakan Esmer, Geçtiğimiz yıl 1.sini düzenlediğimiz Passpor Art serginin geliri ile sanatçılarımızı Berlin'ne taşımıştık. Bu 2.sini düzenlediğimiz serginin geliri ile bu yazlarında genç ressamlarımızı Viyana ve Budapeşte'ye taşıyarak sanatsal etkileşimlerde buluşturacağız dedi.

İş adamı Ahmet Şahin tarafından 8 yıl önce kurulan Portakal Çiçeği Uluslararası Plastik Sanat Kolonisi, sanata ve sanatçıya verdiği desteklerle Türk sanatını uluslararası boyuta taşımaya çalıştığı belirtildi. Proje kratörü Hakan Esmer, Bugün Port Art Sanat Galerisi'nde açmış olduğumuz Passport Art sergimizin 2.cisini gerçekleştiriyoruz. Bu projeye Eskişehir'den, Edirne'den, İstanbul'dan, Adana'dan ve İzmir ve birçok şehirden 23 sanatçının 115 eseri sergileniyor. Bu eserler 5 Nisan 2016 tarihine kadar Port Art Galley'de sergilenecek. Bu sergide farklı disiplinler, farklı karekterler var. Ankara'da sanat otoritelerinin de ilgi gösterdiği bu sergide farklı renkleri bir araya getirip Ankara'da buluşturduk dedi.

Bu projenin bir amacını ise, sergiden elde edilecek gelirle genç sanatçıları yurt dışına taşıyarak sanatsal faaliyetlerde bulunmalarını sağlamayı hedeflediklerini belirten Hakan Esmer, Geçtiğimiz yıl birincisini düzenlediğimiz Passpotr Art projemizle Berlin'e yaptığımız bir sanatsal seyehatle inanılmaz sanatsal kaynaşımlar ve etkileşimler sağladık. Gençler, sanatçılarımız üzerinde inanılmaz etkiler yarattı. Bu yıl yaz aylarında Budapeşte ve Viyana'da sanatsal gezimizi gerçekleştireceğiz. Bu konuda 500'e yakın sanatçımız çalışmalarına şimdiden başladılar dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ankara'da Sanatçıları Buluşturan Sergi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement