Ankara Okullarında Seçim: Altındağ İlçesinin Tek Özel Lisesinde Seçim "Kampanyayla" Geçti - Son Dakika
Güncel

Ankara Okullarında Seçim: Altındağ İlçesinin Tek Özel Lisesinde Seçim "Kampanyayla" Geçti

Ankara Okullarında Seçim: Altındağ İlçesinin Tek Özel Lisesinde Seçim "Kampanyayla" Geçti

Ankara'nın Altındağ ilçesindeki tek yatılı özel okul olan Muradiye Lisesi'ndeki yönetici ve öğretmenlerle 421 öğrenci, okul başkanı seçmek için sandık başına gitti.Milli Eğitim Bakanlığı "Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesi"...

25.11.2013 15:34

Ankara'nın Altındağ ilçesindeki tek yatılı özel okul olan Muradiye Lisesi'ndeki yönetici ve öğretmenlerle 421 öğrenci, okul başkanı seçmek için sandık başına gitti.

Milli Eğitim Bakanlığı "Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesi" kapsamında, Okulun her sınıfında yer alan sandığa Seçim Kurulu Başkanlığı'nı okul öğrenci meclisi üyesi sınıf temsilcileri Ömer Günal ve Hatice Meltem Çavlan isimli öğretmenlerin yaptığı seçimlerde, ilk oyu Okul Müdürü Muhittin Güney kullandı. Bütün kuralların ciddi bir şekilde uygulandığı seçimlerde okul başkanlığı için Ömer Ekinci, Ahmet Emin Şen, Halil İbrahim Yavuz, Necat Enes Ur, Ahmet Şentürk ve İhsan Şahin adaylıklarını koydular. Çekişmeli geçen seçimlerin ardından yapılan oy tasnifi sonucu kullanılan 464 oydan 452'si geçerli sayılırken, adaylardan Halil İbrahim Yavuz 279, Necat Enes Ur 97, Ömer Ekinci 42, Ahmet Emin Şen 17, Ahmet Şentürk 10 ve İhsan Şahin ise 7 oy aldı. Özel Muradiye Okulları Koordinatör Müdürü Muhittin Güney yaptığı açıklamada "Seçimlerin çok demokratik bir şekilde gerçekleştiğini anlattı. Okul başkanlığı seçimi için bugün öğretmen arkadaşlarımız ve öğrencilerimizle beraber sandık başına gittik. Seçim sandıklarından çıkan sonuçlarda Halil İbrahim Yavuz okul başkanlığına getirilirken, Necat Enes Ur ise Pansiyon Başkanlığını hak etti. Bu seçimlerle öğrencilerimizi şimdiden iyi birer yönetici ve siyasetçi olmaları için hazırlıyoruz. Sonucun okulumuza hayırlı olmasını dilerim" dedi.

Okul Başkanlığına Seçilen Halil İbrahim Yavuz arkadaşları önünde yaptığı konuşmasında, Şanlıurfa'dan gelerek Ankara'nın güzide Okullarından biri olan Özel Muradiye Liselerinde yatılı olarak okumaktayım. Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte partilerin aday adayları, projelerini sergilemekte ve halkın gözdesi olma yolunda ilerlemektedirler. Babamın da siyaset ile ilgilenmesinden dolayı bazı tecrübelerimi okul başkanlık seçimlerine aktardım. Seçim çalışmam da Memleketim Şanlıurfa'dan getirtmiş olduğum isot ve çiğ köfte tavası ile sınıf sınıf gezerek öğrenci kardeşlerimin oylarını ve güvenini topladım. Başkanlığım süresince her hafta iki sınıfa, Pansiyonda ise ayda bir olmak üzere çiğ köfte ikramında bulunup, eğitimde motivasyonu sağlayarak arkadaşlarımın sorunlarını en iyi şekilde çözmeye çalışarak okulumuzu öğrenci arkadaşlarım için daha nitelikli bir hale getirme konusunda elimden geleni yapacağım" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Ankara Okullarında Seçim: Altındağ İlçesinin Tek Özel Lisesinde Seçim 'Kampanyayla' Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement