"Anneler Okulu Projesi" - Son Dakika
Güncel

"Anneler Okulu Projesi"

"Anneler Okulu Projesi"

"Anneler Okulu Projesi" ile ulaşılan 200 annenin sertifikaları teslim edildi.

16.12.2011 13:40

TİKAV ve MIP işbirliği ile hayata geçirilen Anneler Okulu Projesi'nin 2011 yılı programı tamamlandı. Proje kapsamında dokuz ayrı çalışma ile ana sınıfı velilerinden oluşan toplam 200 anneye, hem kendi hem de diğer aile bireylerinin daha sağlıklı koşullarda yaşamalarını sağlamak amacıyla temel sağlık eğitimi verildi.

Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) ve Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği (MIP) tarafından Mersin'in Akdeniz ilçesinde ikâmet eden annelerin sosyal ve psikolojik gelişmelerine destek verilmesi amacıyla hayata geçirilen "Anneler Okulu Projesi"nin 2011 yılı programı tamamlandı.

Yaklaşık bir yıl süren proje kapsamında dokuz ayrı çalışma ile ana sınıfı velilerinden oluşan toplam 200 anneye, hem kendi hem de diğer aile bireylerinin daha sağlıklı koşullarda yaşamalarını sağlamak amacıyla temel sağlık eğitimi verildi.

"Anneler Okulu Projesi"ne katılan Annelere sertifikaları takdim ediliyor.

Projeye katılan toplam 200 annenin sertifikaları, 14 Aralık 2011 Çarşamba günü Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi'nde düzenlenen bir törenle teslim edildi. Düzenlenen törene, Mersin Vali Yardımcısı Kadir Okatan ve Hüseyin Parlak, Akfen Holding A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, MIP Genel Müdürü John Phillips, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, TİKAV Yönetim Kurulu Başkanı Sultan Yılmaz, TİKAV Yönetim Kurulu Üyesi Pelin Akın, TİKAV Mütevelli Heyet Üyeleri Nihal Karadağ, Meral Köken ve Tuncay Yılmaz gibi kurum ve kuruluşların üst düzey temsilcilerinin yanı sıra katılımcı okulların müdürleri ve öğretmenleri katıldı.

Amaç, toplumsal yaşam kalitelerinin yükseltilmesi

"Anneler Okulu Projesi" kapsamında yıl boyunca Mersin Suphi Öner Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen dokuz ayrı etkinlik ile katılımcı annelere, uzmanlar tarafından hem bireysel, hem de diğer aile bireylerinin daha bilinçli yaşamaları amacıyla hijyen, özbakım ve besin sağlığı, üreme sağlığı ve nefes terapisi gibi alanlarda temel sağlık eğitimleri verildi. Etkinlik sonrası katılımcı anneler, program sorumluları ile birlikte toplu halde Mersin gezisi ve sinema etkinliğine katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Anneler Okulu Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement