Antalya'da Gezi Parkı Protestosu: Meydanlarda Olmaya Devam Edeceğiz - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Gezi Parkı Protestosu: Meydanlarda Olmaya Devam Edeceğiz

Antalya\'da Gezi Parkı Protestosu: Meydanlarda Olmaya Devam Edeceğiz

Antalya'da Taksim Gezi Parkı olaylarını protesto eden ve kendilerine 'Cumhuriyet Meydanı Çadırkent Direnişçileri' adını veren eylemciler, polisin Taksim Meydanı'ndaki müdahalesine tepki gösterip, "Bu meydanlarda olmaya devam edeceğiz" açıklaması...

11.06.2013 21:12

Antalya'da Taksim Gezi Parkı olaylarını protesto eden ve kendilerine 'Cumhuriyet Meydanı Çadırkent Direnişçileri' adını veren eylemciler, polisin Taksim Meydanı'ndaki müdahalesine tepki gösterip, "Bu meydanlarda olmaya devam edeceğiz" açıklaması yaptı.

Antalya'da 'Gezi Parkı' protestolarını sürdüren eylemciler, Cumhuriyet Meydanı'nda kurdukları çadırlarda eylemlerine devam ediyor. Çadır kurdukları alanı 'Çapul Kent', 'Şirinler Köyü' adı veren protestocular, Atatürk Anıtı önüne çınar ağacı maketi yerleştirdi.

SDP'DEN 'BASKIN' TEPKİSİ

Çadır alanda yer alan eylemciler arasındaki Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) üyeleri, partilerinin İstanbul il binasına polis tarafından yapılan baskına tepki gösterdi. Attalos Heykeli'nden Cumhuriyet Meydanı'na yürüyüş yapan grup, anıt önünde basın açıklaması yaptı. Partililer adına açıklama yapan SDP İl Yöneticisi Seray Ataş, 100 kadar polisin kapıyı balyozla kırıp, içerideki insanlara gaz sıkıp yaklaşık 70 kişiyi gözaltına aldığını söyledi. Parti binasında bulunduğu belirtilen silah ve kesici aletlerin partiyi yalan ithamlarla hedef gösterdiğini savunan Ataş, "AKP hükümeti ve onun başbakanı halkı kutuplaştırmaya çalışan ve tehditkar açıklamalara son vermeli. Polis tüm Taksim alanından çekilmeli. Gözaltına alınan SDP'liler serbest bırakılmalı" diye konuştu.

'DİRENİŞ DALGA DALGA YAYILIYOR'

Daha sonra Antalya'da 14 gündür çadırda protestolarını sürdüren eylemciler, Atatürk Anıtı önünde slogan atıp yürüyüş yaptı. Kendilerine 'Cumhuriyet Meydanı Çadırkent Direnişçileri' adını veren eylemciler, polisin Taksim Meydanı'ndaki eylemcilere müdahalesine tepki gösterdi. Grup adına açıklama yapan İbrahim Ege, polis müdahalesinin amacının Taksim Meydanı'nı ele geçirmek olduğunu söyledi. Taksim'de yaşanan olayların diğer semtlere de sıçradığını aktaran Ege, "Bu saldırılara karşı halk meşru müdafa hakkını kullanacaktır. Direniş yine dalga dalga yayılıyor. Bizler AKP'nin direnişi kırma ve bölme çabalarına karşı omuz omuza 'Her yer Taksim, her yer direniş' diyerek, bu meydanlarda olmaya devam edeceğiz" dedi.

Protesto gösterileri sırasında gözleri görmeyen bir kadın da arkadaşlarının yardımıyla 'Gören körler ne zaman göreceksiniz?' yazılı döviz taşıdı.

KADINLARDAN PROTESTOLARA DESTEK

Meydandaki protesto gösterilerine, Antalyalı kadınlar da destek verdi. Kendilerini 'Çapulcu Kadınlar' diye tanımlayan protestocu kadınlar, ellerindeki tencere ve tavalarla yürüyüş yaptı. Düdük çalan kadınlar, 'Tacize ve Tayyip'e karşı Çapulcu Kadınlar Yürüyor' pankartı taşıdı. Atatürk Anıtı önünde toplanan kadınlar, müzik eşliğinde dans ederek tepkilerini gösterdi. Kadınlar meydandaki ağaç maketine, yazdıkları dilekleri astı. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya'da Gezi Parkı Protestosu: Meydanlarda Olmaya Devam Edeceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement