Antalya Güz Dönemi Domates Ekimi Başladı - Son Dakika
Güncel

Antalya Güz Dönemi Domates Ekimi Başladı

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde, seralarda güz dönemi domates ekimi başladı.

27.08.2017 13:57

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde, seralarda güz dönemi domates ekimi başladı.

Türkiye'nin sebze ambarı Antalya'da seralarda güz dönemi domates ekimine başlandı. Kumluca'daki 10 üretim tesisinde yetiştirilen fideler, üreticilere dağıtıldı. Üreticiler fideleri toprakla buluşturuyor. Ekim çalışmaları eylül ayının ortalarına kadar devam edecek. Güz dönemi hasadı ise 15 Kasım'da başlayacak. Bu dönemde yapılan hasat, mart dönemine kadar Türkiye'nin ihtiyacını karşılayacak.

HASAT 80 GÜN SONRA

Serada dikim yapan üretici Ali Uluöz, dün itibarıyla başladıkları domates ekimini 80 gün sonra hasat etmeye başlayacakların söyledi. Eşi Aynur Uluöz ise "Yaklaşık 2 ay sonra hasat başlar. Domates sürekli ilgi istiyor. Çocuk gibi ilgileniyoruz. Hatta çocuklarımızla o kadar ilgilenmiyoruz. Ciddi emek veriyoruz. İnşallah emeğimizin karşılığını alırız" dedi.

15 EYLÜL'E KADAR DEKİM YAPILACAK

Kumluca Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayahan da üreticileri ziyaret etti. İlçede güz dönemi domates ekiminin başladığına değinen Başkan Kayahan, "Dikim işleri 15 gün sürer. Kasım aynın 15 veya 20'sinde domates kızarır, o zaman hasadına başlarız. Domates seralarda güneşi iyi aldığı için, renkli ve hoş kokulu oluyor. Ayrıca raf ömrü de uzun oluyor. Çiftçilerimize, tadı ve aroması iyi olan çeşitleri tavsiye ediyoruz" diye konuştu.

Özkan Fide Tesisleri Sahibi Nihat Özkan da ise Kumluca'da yeni sezon için ilk dikimi yaptıklarını kaydetti. Edirne'den Iğdır'a kadar bütün Türkiye'ye fide verdiklerini anlatan Özkan, " Demre, Kınık, Fethiye ve Antalya'ya kadar tüm sahil şeridinde güzlük ekim yapılıyor. Yıllık yaklaşık 30 milyon fide üretiriz. 10 milyonu aşılı. Geri kalanı aşısız, düz fide. Domatesin yanı sıra biber, patlıcan, salatalık, kabak, marul gibi sebze fidelerini de yetiştiriyoruz" diye konuştu.

Antalya Güz Dönemi Domates Ekimi Başladı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Güz Dönemi Domates Ekimi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement