Antalya - Pankart Açan Gençler Gözaltına Alındı Başbakan Erdoğan Antalya'da Haberine Ek - Son Dakika
Güncel

Antalya - Pankart Açan Gençler Gözaltına Alındı Başbakan Erdoğan Antalya'da Haberine Ek

Antalya - Pankart Açan Gençler Gözaltına Alındı
Başbakan Erdoğan Antalya\'da Haberine Ek

Pankart Açan Gençler Gözaltına Alındı

08.08.2010 00:10

PANKART AÇAN GENÇLER GÖZALTINA ALINDI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kepez'deki mitingi sırasında 'AKP Anayasası'na 'hayır' pankartı açmaya çalışan, yaşları 18'den büyük olan ve Halkevleri Derneği Antalya Şubesi üyesi Ümit Can, Özgür Özcan, Emine Aydın, Uğur Paça, Cem Eraslan, polis tarafından yakapaça gözaltına alındı. Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen biri kız 5 genç, doktor kontrolünden geçirildi. Üzerlerinde tek tip tişört bulunan gençlerin geceyi karakolda geçireceği belirtildi.

TANESİ 1 LİRAYA OYUNCAK

Erdoğan'ın miting alanında korumaların dağıttığı oyuncaklardan alan bir çocuğun, 'Bunlar Başbakan'ın dağıttığı oyuncaklar. Tanesi 1 lira' diye sattığı görüldü.

Başbakan Erdoğan, mitingin Antalya 112 Acil Çağrı Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın da katıldığı açılışta Başbakan Erdoğan, "Batılı ülkelerde emniyet, sağlık ve yangın gibi acil yardım hizmetleri tek bir merkezden koordine ediliyor. Acil yardım isteyen bir kişi ister yangın, ister sağlık hizmeti olsun oralarda 911'i arıyor. Avrupa Birliği'ne üye ülkelerde de yardım çağrısında bulunmak isteyen insanlar hangi hizmet alanında olursa olsun tek bir numarayı, 112'yi çeviriyor. Ülkemizde durum malum. Vatandaşlarımız çeşitli kurumlara ait 118, 110, 155, 156 gibi acil yardım numaralarını arıyor. Numaraların çok sayıda olması nedeniyle uygulamada çeşitli sıkıntılar çekiliyor" diye konuştu. Kimi zaman tüm numaraların ezberlenmesinde sıkıntı yaşandığını, ezberlense bile meydana gelen olayın hangi kurumu ilgilendirdiği konusunda tereddütlerin yaşandığını kaydeden Başbakan Erdoğan, "Böyle bir durumda hem zaman hem kaynak israfı hem de arzu etmediğimiz can ve mal kayıpları yaşanabiliyor" dedi. Başbakan Erdoğan, hükümet olarak tüm bunları telafi etmek ve AB uyum müktesabatındaki bir uygulamayı hayata geçirebilmek için tek çağrı numarası çalışmalarına başladıklarını kaydetti.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, modern çağdaş devletin öncelikli görevinin başında vatandaşın hayatını kolaylaştırmak ve onun güvenliğini öncelikli olarak sağlamak geldiğini kaydetti. Vatandaşın sıkışık bir anında 'Devlet nerede?' diye çağrı yaptığında devletin 'Buradayım' demesi gerektiğini ifade eden Meclis Başkanı Şahin, "112 Acil Çağrı Merkezi'nin bu görevi yapacağını diliyorum" dedi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay ise projenin uygulanmasında Antalya ve Isparta illerinin pilot il olarak seçildiğini belirterek, "İkisi de tamamlanmıştır. Tüm amacımız bunu ülke genelinde hızlı şekilde gerçekleştirmektedir. Niğde, Aksaray, Burdur belli bir safhaya geldi. Adana, İzmir, Manisa, Aydın, Uşak, Eskişehir, Ankara, Kayseri ve Nevşehir illerine de ilk dilim ödenekleri gönderildi" dedi.

ŞEHİDİN BABAEVİNİ ZİYARET ETTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, açılışın ardından Diyarbakır'ın Dicle İlçesi'nde önceki gün teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen ve dün Antalya'da toprağa verilen Şehit Jandarma Er Cemal Yalın'ın babaevine başsağlığı ziyaretinde bulundu. Yalın ailesinin Kepez İlçesi'nin Göçerler Mahallesi'ndeki gecekondu evine giden Erdoğan için evin bulunduğu sokakta yoğun güvenlik önlemleri alındı. Başbakan Erdoğan, şehidin annesi Düriye, babası Akif ve kız kardeşi Vasfiye Yalın'a başsağlığı dileğinde bulundu. Ziyarete gazeteciler alınmadı. Başbakan Erdoğan, ziyaretin ardından 'Ana' uçağıyla saat 21.20'de kızı Sümeyye Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan ile Ankara'ya uçtu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya - Pankart Açan Gençler Gözaltına Alındı Başbakan Erdoğan Antalya'da Haberine Ek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement