Arnavutluk Başbakanından Tiran'a Cami Müjdesi - Son Dakika
Güncel

Arnavutluk Başbakanından Tiran'a Cami Müjdesi

Arnavutluk Başbakanından Tiran\'a Cami Müjdesi

Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa, başkent Tiran'da yeni bir cami yapılacağını ve bu caminin ülkenin en büyük camisi olacağını bildirdi.

03.04.2013 14:55

Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa, başkent Tiran'da yeni bir cami yapılacağını ve bu caminin ülkenin en büyük camisi olacağını bildirdi.

Başbakan Berişa, bugünkü bakanlar kurulu toplantısında, başkent Tiran'a ülkenin en büyük camisinin yapılacağı müjdesini verdi.

"Tiran'daki bu cami, mimari açıdan bir başyapıt olacak" diyen Berişa, Tiran Belediyesi ve Arnavutluk Müslüman Cemiyeti (Diyanet İşleri Başkanlığı) tarafından yürütülen ciddi çalışmalar neticesinde, "Namazgja" olarak bilinen yerde yeni caminin inşaatı için her şeyin hazır hale getirildiğini belirtti.

Caminin mimarının dünyanın dört bir yanında önemli eserler inşa ettiğini söyleyen Berişa, "Mimarla görüştüm. Yeni cami birçok kolaylığa ve geniş bir kapasiteye sahip olacak. Bu büyük cami, Tiran'ı daha da zenginleştirecek" dedi.

Başkent Tiran'a büyük bir cami yapılacağı haberini ilk kez açıklayan başbakan Sali Berişa, caminin mimarının ismi ve diğer konulara ilişkin detaylı bilgi vermedi.

Ana muhalefetteki Sosyalist Parti Genel Başkanı ve Tiran'ın eski belediye başkanı Edi Rama'yı belediye başkanlığı yaptığı 11 yıllık dönemde Tiran'a yeni cami yapılmasını engellemekle suçlayan Berişa, "Arnavutluk, en büyük camisinin inşa edilmesiyle ülkemizde dini kurumlara zarar verilen dönemden tamamen ayrılmış olacak" diye konuştu.

Caminin inşaatına yakın bir tarihte başlanacağı belirtildi. - TİRAN

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Arnavutluk Başbakanından Tiran'a Cami Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement