Artuklu Üniversitesi, Spor Takımlarını Oluşturdu - Son Dakika
Güncel

Artuklu Üniversitesi, Spor Takımlarını Oluşturdu

Artuklu Üniversitesi, Spor Takımlarını Oluşturdu

Mardin Artuklu Üniversitesi, spor takımlarını oluşturmak için kolları sıvadı.

24.01.2012 12:04

Mardin Artuklu Üniversitesi adına ulusal ve uluslararası müsabakalara katılacak takımların belirlenmesi amacıyla farklı spor dallarında düzenlenen sınıflar arası turnuva büyük bir coşkuyla devam ediyor.

Futbol, basketbol ve voleybolun yanı sıra masa tenisi, atıcılık, satranç ve kort tenis dallarında Artuklu Üniversitesi'ni temsil edecek sporcu öğrencilerin belirlenmesi için Mardin ve Midyat'ta başlatılan elemeler büyük bir çekişme içinde geçiyor.

Artuklu Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı gözetiminde düzenlenen eleme müsabakalarında yer alan bütün öğrenciler Üniversite Sporları Federasyonu Sporcu Lisansıyla Finale hak kazanmak için yarışıyor.

Halkın büyük bir katılım ve ilgi gösterdiği eleme müsabakalarının Artuklu Üniversitesi için önemli olduğunu vurgulayan Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Serdar Bedii Omay, spor faaliyetlerinin üniversiteyle şehir halkını bütünleştirici bir rol oynadığını söyledi.

Omay, MAÜ öğrencilerinin spor yapma imkânlarını zenginleştirmek, fiziksel gelişimlerini arttırmak ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazanmalarına katkıda bulunmayı amaçladıklarına değinerek, "Öğrencilerimize sporu çok yönlü olarak tanıtmak, sevdirmek ve spor yapmaya yönlendirmek, her zaman için önceliklerimiz arasında yer alacaktır." şeklinde konuştu.

Prof.Omay, bütün spor faaliyetleri için yeterli altyapıya sahip olduklarının da altını çizerek Artuklu Üniversitesi öğrencilerinin, farklı spor dallarında üniversiteyi hakkıyla temsil edecek takımları oluşturacaklarını ve bu alanda büyük bir potansiyel taşıdıklarını söyledi.

Her yönüyle gelişmeye devam eden Artuklu Üniversitesi'nin farklı spor alanlarında da iddialı olduğunu açıklayan Omay,

Finale kalacak takım ve sporcuların kupa ve madalya ile ödüllendirileceği eleme müsabakalarının gelecek Mayıs ayına kadar devam edeceğini belirtti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Artuklu Üniversitesi, Spor Takımlarını Oluşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement