Artvin Çoruh Üniversitesinde Mezuniyet Töreni - Son Dakika
Güncel

Artvin Çoruh Üniversitesinde Mezuniyet Töreni

Artvin Çoruh Üniversitesinde Mezuniyet Töreni

Vali Cirit: "Ben umuyorum ki bir eğitim kenti olma yolunda ilerliyorsa AÇÜ de ilk 500 üniversite arasına girecektir"

12.06.2014 18:56

Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) 2013-2014 akademik yılı mezuniyet töreni yapıldı.

Vali Cirit, Ali Nihat Gökyiğit Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, üniversitelerin yeni ufuk açtığını belirterek, "Zihinsel kodları, zihinsel paradigmaları değiştirir. Hangi düşünce olursa olsun başka düşünce tarzlarını önemsemeyi ya da öğrenmeyi bizlere gösterir" dedi.

Artvin Çoruh Üniversitesinin gelişmekte olan üniversiteler arasında olduğunu ifade eden Vali Cirit, "Dünyada çeşitli kıstaslara göre belirlenen ilk 500 üniversite arasına her yıl ülkemizden de ona yakın üniversite giriyor. Ben umuyorum ki bir eğitim kenti olma yolunda ilerliyorsa AÇÜ de ilk 500 üniversite arasına girecektir. Bu noktada Artvin Çoruh Üniversitemizin yöneticileriyle öğrencilerine güveniyorum" diye konuştu.

Türkiye'nin toplumsal sorunlara duyarlı üniversitelere ve öğrencilere ihtiyaç duyduğunu dile getiren Cirit, bu konuda Artvin Çoruh Üniversitesinin elinden geleni yaptığına inandığını söyledi.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Duman ise Artvin Çoruh Üniversitesinin, Seyitler, Şehir ve Hopa olmak üzere 3 temel yerleşkede akademik genişlemesini hızla sürdürdüğünü kaydederek, mezun olan öğrencilere bundan sonraki yaşamlarında başarılar diledi.

Mezun öğrenciler adına Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı bölümü öğrencisi Emel Sunay'ın konuşma yaptığı törende, AÇÜ halk oyunları topluluğu gösteri sundu.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri ve plaketleri, diğer öğrencilere ise diplomaları verildi. Tören, öğrenciler tarafından hazırlanan çeşitli ürünlerin yer aldığı serginin gezilmesiyle sona erdi.

Törene, Artvin Belediye Başkan Vekili Erkan Yazan, Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, Adalet Komisyonu Başkanı Mutlu Çat, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Çelik, Emniyet Müdürü Hamdi Selçuk, öğretim üyeleri, kurum müdürleri, öğrenciler ile veliler katıldı. - Artvin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Artvin Çoruh Üniversitesinde Mezuniyet Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement