"Ata'nın Yolunda 57. Alay Yürüyüşü" - Son Dakika
Güncel

"Ata'nın Yolunda 57. Alay Yürüyüşü"

"Ata\'nın Yolunda 57. Alay Yürüyüşü"

Çanakkale Valisi Çınar ile bazı kurum amirleri, Çanakkale Kara Savaşları törenleri kapsamında her yıl Gelibolu Yarımadası'nda düzenlenen yürüyüşün güzergahında incelemelerde bulundu

10.10.2013 15:48

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar ile bazı kurum amirleri, Çanakkale Kara Savaşları törenleri kapsamında her yıl Gelibolu Yarımadası'nda düzenlenen "Ata'nın Yolunda 57. Alay Yürüyüşü" güzergahında inceleme yaptı.

Çınar ve beraberindekiler, Genelkurmay Başkanlığı, Valilik, Türkiye İzcilik Federasyonu ve Ulusal Öğrenci Konseyince Gelibolu Yarımadası'nda düzenlenen yürüyüşte, grupların toplandığı Kocadere köyündeki başlama noktasını inceledi.

Buradaki incelemelerini tamamlayan Çınar ve beraberindeki heyet, Conkbayırı'nda yürüyüşün sona erdiği noktaya ulaşıp, öğrenci grupları arasında sancak devir tesliminin yapıldığı tören alanını gezdi.

Vali Çınar, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, yürüyüşün izci gruplarının inisiyatifiyle başladığını ardından üniversite gençliğinin de katılımıyla büyük kitlelerle kutlanan bir tören haline geldiğini söyledi.

Bu yürüyüşün çok etkili, herkesin önem verdiği, kendilerinin de önemsediği, geçmişin anısına, anlamına yakışır bir çalışma olduğunu anlatan Çınar, şöyle konuştu:

"Yeni Zelanda Anıtı ve Atatürk heykelinin bulunduğu Conkbayırı'nın zirve noktasında, yürüyüşün sona erdiği, iki ülkenin kalabalık gruplarının da aynı bölgede törenleri birbirine yakın zamanlarda yapıyor olması bir takım olumsuzluklara ve sıkıntılara yol açıyor. Bu yüzden ilgili tüm arkadaşlar, kurum temsilcileri, askeri yetkililer, bu işin uzmanı olan tarihçi arkadaşlarımızla bölgeye geldik. Burada daha etkili ve sağlıklı bir çalışmayı nasıl yapabiliriz, bu kargaşayı önleyici nasıl tedbirler alabiliriz, törenlerin şekli ve zamanlaması konusunda yeni tedbirleri nasıl olabilir, bunu konuştuk. Görüşmelerimiz çok da faydalı oldu. Herkes fikrini söyledi. Konuyla ilgili toplanıp, nihai bir karar doğrultusunda ilgili makamlara da bilgi verip, onay aldıktan sonra çok büyük değişiklikler olmayacak, ama şekil ve içerik anlamında sağlıklı işleyişi sağlayacak çalışmaları yapacağız."

Vali Çınar, "Her yıl yapılan yürüyüşün sona ermesinin ardından düzenlenen tören alanının yeri değişecek mi?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Görüşmelerde bu konu da gündeme geldi. Yeni düşündüğümüz tören alanı ile eski alan arasında yaklaşık 100 metrelik bir mesafe var. Yeni alan, Conkbayırı'nda bulunan kitabelerin arasında, görselliği ve akustiğiyle daha uygun bir alan. Geniş ve törene yakışır bir bölge. Yapılmaması için hiçbir sebep yok. Arkadaşlarla değerlendireceğiz. Muhtemelen töreni burada yapacağız."

İncelemeye, vali yardımcıları Hüseyin Kulözü ve Saim Eskioğlu, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aydın Şirin, 2. Kolordu Komutanlığı Genel Sekreteri Albay Yaşar Kılıç, Eceabat Kaymakamı Nurettin Dayan, Gelibolu Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Eceabat Belediye Başkanı Kemal Dokuz, Orman ve Su İşleri 3. Bölge Müdürü İsrafil Erdoğan, tarih araştırmacıları Şahin Aldoğan ve Gürsel Akıngüç ile bazı daire amirleri katıldı. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Ata'nın Yolunda 57. Alay Yürüyüşü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement