Ata Toprağı İpsala'dan Yola Çıktı - Son Dakika
Güncel

Ata Toprağı İpsala'dan Yola Çıktı

Ata Toprağı İpsala\'dan Yola Çıktı

Türkiye Atletizm Federasyonu, İstanbul Masterleri Atletizm Kulübü ve Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen "25.Atatürk'ü Anma ve Barış Koşusu" kapsamında, Selanik'ten Atatürk'ün doğduğu evin bahçesinden alınan toprak,...

16.05.2013 18:37

Türkiye Atletizm Federasyonu, İstanbul Masterleri Atletizm Kulübü ve Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen "25. Atatürk'ü Anma ve Barış Koşusu" kapsamında, Selanik'ten Atatürk'ün doğduğu evin bahçesinden alınan toprak, İpsala Sınır Kapısı'nda Türk atletlere teslim edildi.

İpsala Gümrük Kapısı'nda gerçekleştirilen törene; Edirne Vali Yardımcısı Salih Altınok, İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, Gümülcine Başkonsolosu İlhan Şener, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Burhanettin Hakgüder ile çok sayıda vatandaş ve Batı Trakya'lı soydaşlar katıldı.

Saygı Duruşu'nda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan törende, ilk olarak bir öğrenci tarafından "Bir Tutkudur Mustafa Kemal" isimli şiir okundu. Daha sonra ise İpsala Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları ekibi tarafından halk oyunları gösterisi yapıldı. Yapılan gösteri, törene katılanlar tarafından beğeni topladı.

"BATI TRAKYA'DA TÜRK-YUNAN DOSTLUĞU SINIFTA KALMIŞTIR"

Daha sonra ise Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Burhanettin Akgüder konuştu. Akgüder, Batı Trakya Türkleri olarak

Türkiye ve Yunanistan'ın dostluğunu tüm topluluklardan daha fazla istediklerini belirterek, "Çünkü bizim orada dostlarımız, kanlarımız yaşıyor. Ancak geldiğimiz noktada, Batı Trakya'da Türk-Yunan dostluğu sınıfta kalmıştır. Bu sınıfta kalmanın sebebi de Yunanistan'ın ta kendisidir. Türkiye dostluğu sağlayabilme adına tüm adımları atmış, fazlasını atmış ama maalesef bizim seçilmiş müftülerimiz görevde değil. Hala azınlık vakıf mallarını kullanamıyor. Aksine baskı unsuru olarak maliyeyi üzerine gönderiyorlar." dedi.

TABANCA ATIŞIYLA START ALDI

Akgüder'in ardından ise sırasıyla İstanbul Masterler Atletizm Kulübü Başkanı Rıdvan Doğan, Atletizm Federasyonu Temsilcisi Selahattin Yıldız ve Edirne Vali Yardımcısı Salih Altınok, günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma yaptı.Konuşmaların ardından Selanik'ten Atatürk'ün evinden getirilen Türk bayrağına sarılı topraklar, İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz tarafından Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Burhanettin Hakgüder'e, Edirne Vali Yardımcısı Salih Altınok tarafından da İstanbul Masterleri Atletizm Kulübü atletlerine teslim edildi. Barış Koşusu Edirne Valisi Gökhan Sözer'in tabaca atışıyla start aldı.

Atatürk'ün evinden alınan toprak, atletler tarafından 737 kilometre yol koşularak 18 Mayıs Salı günü Ankara'ya ulaştırılacak ve 19 Mayıs Pazar günü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e teslim edilecek. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ata Toprağı İpsala'dan Yola Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement